Vårt första besök hos Noel

Jag lovade ju bebis-bilder och här kommer de! Världens sötaste och goaste lilla bebis, som man bara ville krama och gosa med hur mycket som helst!





  Så nöjd och glad i Richards farm!


Inte fullt så nöjd hos mig...


...men det blev snart bättre!




Hela fina familjen!



Imorgon bitti åker jag till Oslo och är borta hela helgen. Jag ska som jag nämnt tidigare på kurs med Röda Korset och bli första hjälpen-instruktör! Kursen börjar imorgon kl 12 och är slut på söndag kl 17, det lär bli både intensivt och intressant! Har en känsla av att jag kommer vara helt slut när jag kommer hem på söndag kväll. Har dessutom fått en del uppgifter som man skulle förbereda nu innan så har suttit en del på kvällarna nu i veckan. Är lite nervös! Men det kommer förmodligen bli hur trevligt som helst.

Ha en riktigt skön helg!



Påskfirande

Långfredagen kom jag hem från jobbet kl 15 och en dryg halvtimme senare satt vi i bilen på väg söderut. Det var stort sett ingen trafik (förutom första biten där vår lilla väg bort till E6 var helt belamrad med hela södra Norges raggarbilar som skulle på kortege) så det gick undan genom Bohuslän och efter proviantering på ICA i Torslanda (för övrigt min favoritmataffär - där finns allt och mycket mer) var vi snart ute på öarna. Vi fick tid över mellan färjorna och passade på att köra in till kyrkan där vi ska gifta oss i sommar! Vi har bokat alltsamman utan att jag överhuvudtaget sett det så det var spännande...

            Så här ser Öckerö gamla kyrka ut  

Kan ju inte bli mycket bättre, eller hur? Helt perfekt. Vi, eller rättare sagt Richard, har dessutom i allra högsta grad anknytning till den här kyrkan och bland annat är Richards farföräldrar begravda där så vi tittade till deras grav.
Sedan gick vi tvärs över gatan till hembygdsgården där vi ska fira efter vigseln! Det är som ett helt område med gamla fina hus och små gräsplättar och grusgångar emellan, väldigt fint. Jag är så nöjd och nu längtar jag ännu mer till bröllopet!

            Huset där vi ska vara efter vigseln    och utanför


Sedan var det väldigt skönt att komma ut till ett påskpyntat Knippla! Vi insåg att vi inte varit där sedan i somras och det är ju alldeles för länge! Det är underbart att komma ut dit till ön, man kopplar av på en gång och blir sådär skönt avslappnad som man aldrig riktigt blir annars. Vi har det otroligt bra som kan vara därute i det fina huset. Helgen bestod av en massa god mat, en massa sömn, en massa promenader och en massa läsning.


    Frukost ute, påskaftons morgon                                      

   Årets första grillning                      Njuter av vårsolen


Någon kanske minns att Richard badade i havet på Sandhornöya utanför Bodö 17 maj förra året? Bildbevis finns här! Det här med tidiga vårbad ska han tydligen göra tradition av, för i lördags blev det påskbad ute på Knippla! Rapporten efteråt var att det är varmare i havet utanför Knippla i mitten av april än vad det är utanför Bodö i maj. Förstår att ni blir ledsna över att ni inte fick se detta med egna ögon så här kommer bilder!




Påskaftonen fick jag också för första gången uppleva de bohusländska påskeldarna! På Öckeröarna och många andra öar runt om i Bohuslän byggs det stora påskeldar högst uppe på öarna och så gäller det att bygga stort och att tända sist...tror jag det var...hur som helst var det riktigt läckert att se eldarna på Rörö, Hyppeln, Björkö osv och såklart "vår" på Knippla.

På måndagsmorgonen lämnade vi ön och körde hem till Elin och Andreas för att få träffa lille Noel, men det får nog bli ett helt eget inlägg tror jag! Så återkommer om det.
Ha det gott så länge!

Vårtecken med stort V!

Nu har jag äntligen lyckats fånga ett par av dem på bild, de underbara små vårtecknen som springer omkring på granngården en bit bort längs vägen! De blir fler och fler för varje gång vi går förbi, och är bara så söta där de skuttar runt på sina små ben. Se bara!


                                 




Vintern har ännu inte helt släppt taget men snön är snart helt borta!



                                             
                                                   Undrar vem som bott här en gång i tiden? 




                          


På fredag eftermiddag när jag är färdig på jobbet kör vi raka vägen ner till Knippla, där vi ska gå i ide ett par dagar. Sova, läsa, gå promenader och äta god påskmat. Ska även försöka komma iväg till påsknattsmässa på Öckerö, det är i kyrkan vi ska gifta oss i så det hade verkligen varit att slå två flugor i en smäll men det beror lite på hur färjorna går. Så på måndag bär det av hemåt igen, men inte utan att få klämma lite på söta Noel! Det längtar jag efter!

Glad Påsk!

RSS 2.0