Lite nyheter från Nordland

Tiden rusar iväg och ibland känns det som att dagarna bara flyter ihop...jag tror det beror på att tv-meterologerna verkar ha hakat upp sig på "Nordlandskysten får regn og kuling". Jag tycker egentligen inte att man ska gnälla över vädret, det hör ju defenitivt till kategorin "saker som inte går att påverka", men nu har det regnat mer eller mindre varje dag i två månader. Så det börjar bli lite tjatigt. Att det dessutom ofta regnar horisontalt på grund av ovan nämnda kuling gör ju inte det hela så mycket bättre. Hur som helst, har man tidigare bott i Göteborg är man ju van.
Häromdagen ramlade ännu en inbjudan till Facebook in i inkorgen. När hela Facebook-hypen började hade vi inte bredband här hemma, så då kändes det hela ganska oaktuellt. Men nu är ju det hindret röjt ur vägen. Jag tycker däremot det finns en del sidor av Facebook-fenomenet som inte är så tilltalande, något slags frosseri i ytliga relationer och ytlighet överhuvudtaget. Det är ett av skälen till att jag inte har registrerat mig ännu, ett annat är att jag vet hur lätt jag fastnar och blir beroende! Och jag tycker det är så frustrerande att lägga en massa tid på något när jag kanske hellre skulle vilja lägga den på något helt annat. Sen är det såklart alldeles för trendigt för någon som är så otrendig som mig! Trots alla dessa skäl är det såklart lockande... Dessutom är det väl när man bor 160 mil från sina vänner som man ska använda ett sådant forum! Vi får se.

De veckor som gått sen jag skrev senast (som sagt, tiden går fort!) har mest handlat om jobb, det har varit mycket jobb och mycket på jobbet. Överfullt på avdelningen och många svårt sjuka patienter. Trots det hann jag med ett möte med mina chefer, som handlade om att jag och en annan sjuksköterska som började samtidigt som mig ska få ett par utbildningsdagar och lite mer upplärning! Detta kommer då innebära att jag kan börja ha hand om lite mer komplicerade patienter. Det ska bli väldigt spännande!

I helgen har jag varit ganska trött på grund av att jag jobbat natt de sista arbetspassen av veckan, men det har ändå varit en bra helg! Vi började med fredags-pizza från Peppes med en flaska rödvin och ett par Heroes-avsnitt till, mycket bättre blir det ju inte! Lördagen blev fixar-dag här hemma, med städning och röjning. Och idag har vi varit ute vid Saltstraumen, där vi tog en skön skogspromenad. Fick se en vikingagrav bland annat! Efter promenaden tog vi en titt i konst-galleriet, där det var utställningar med flera lokala konstnärer. Det var flera tavlor som var fantastiska! Och en del som var lite konstiga. Allt var som det ska vara på ett konstgalleri alltså! Utflykten avslutades med att det stod tre älgar precis vid vägen när vi svängde ut från galleriet! De stod helt stilla en lång stund, och det var lite skumt skymningsljus ute, så vi var inte helt säkra på om de var statyer eller levande tills en av dem vred lite på huvudet. Det var en vacker syn med skogen och bergen i bakgrunden!

Nu är det söndag kväll och snart är det dags för en ny vecka. Den blir lite annorlunda, vare sig det fortsätter regna eller inte, för på torsdag kommer mamma!
Ha en bra vecka allihopa! Kanske ses vi på Facebook?

Mjelle 14/10



                             

SuperHiro!!!

Efter bara två veckors tid har jag sparkat ut den där blogg-mallen jag testade, åtminstone tillfälligt. Usch så trist! Nä, fram för flödande kreativitet och det fria ordet! Hm. Ungefär.

Nåväl, det är söndag kväll i Bodø och höstmörkret sjönk över staden för länge sedan. I veckan föll den första snön men det blev inte så mycket med den mer än lite vackert vitt på hustak och gräsmattor. Nu är vi tillbaka till 10 plusgrader och regn! Men vad gör väl det när man kan sitta inne med levande ljus och en stor kanna te. Som vanligt har vi sett till att komma utanför dörren litegrann också, idag bar det av till Mjelle! Detta paradis på jorden, med sin vita strand, sina höga berg och sitt glasklara, turkosskimrande vatten. Idag var bergstopparna gömda i dimma som drev längs bergsidorna och vågorna slog mot klippor och sand. Det är en underbar lycka att det finns platser kvar på jorden som är så vackra och fortfarande orörda. "Du må ha vært der før å kunn forstå" som det står i visan, men blev någon av bilderna bra ska jag lägga upp dem här!

I veckan som gick har det varit mycket jobb. Mycket att göra på jobbet kanske är mer korrekt. Full fart och en hel del stress. Mycket administrativa sysslor, med flera patienter som skulle överflyttas till andra sjukhus. Jag tog emot en ny patient för första gången och hann inte ens bli nervös, kanonbra! :)

I övrigt har veckan handlat om superhjältar. Och inte om töntiga superhjältar a la Batman och Stålmannen, nej nej, utan om Hiro, Peter, Claire och de andra i Heroes. Två avsnitt om dagen har det blivit ungefär, av serien som väl hamnar i genren Sci-Fi/Fantasy/Supernördigt. Så ja, jag är väl en nörd då helt enkelt...för jag älskar den här serien! Så otroligt snygg, välgjord och smart.

Over and out, dags att se hur det går för mina hjältar!
Live long and prosper... ;)

Veckans...

Veckans

Läsning Hm, har inte blivit så mycket av den varan! AvisaNordland och GöteborgsPostens nätupplagor mest.

TV-program/film Såg Bourne Supremacy igår, igen, så nu har vi sett alla tre filmerrna båda två! Bra filmer är det, smarta och välgjorda.

Utflykt I eftermiddag ska vi åka en lite tur till ett fint friluftsområde en bit utanför stan, det ska bli skönt att komma ut lite!

Mat I fredags gav vi stadens thai-resturang en chans, med gott resultat! Mysig lokal, god mat och trevlig personal trots att stället var helt fullt.

Borde Hm, att ha samma borde som förra veckan är ju inte så bra! Men jag har fortfarande inte sytt upp gardinerna...

Drömmar Har haft gott om drömmar, såna man har när man sover alltså! Blir lätt så när man vänder dygnet fram och tillbaka.

Planer Försöker tillsammans med mamma få till hennes Bodö-resa!

Ha det gott allesamman!

Kramar
Maria

Liv och död

Inatt har jag sett ett dött barn för första gången. Eller, egentligen var det inte ett barn utan ett foster. Ett barn som kom till världen alldeles, alldeles för tidigt. Och just därför var det inte så hemskt som man kanske kan tänka sig. Det påminde ganska mycket om att se en mycket gammal människa avliden. Det är inte naturligt för en människa att fortsätta leva när kroppen är gammal och inte orkar längre - på samma sätt är det inte naturligt för ett outvecklat, omoget barn att fortsätta leva. Det man verkligen kan fråga sig är hur naturligt det är att försöka hålla liv i ett sådant barn, vilket gjordes i det här fallet. Det är inte jag som fattar beslutet, och det är jag glad för. Nu är det dags för mig att försöka sova!

Ha en fin dag,
kramar Maria

Rosa Bandet 2007


                                                                      image22


Visst har även du en syster, mamma, flickvän eller nära vän som skulle kunna drabbas av bröstcancer? Gå in på http://www.rosabandet.se och ge ett bidrag, så kan du hjälpa till att förbättra situationen för alla de som får diagnosen varje år.

Helgens begivenheter

Ja, helgen som gick bestod mest av jobb för min del vilket var lite trist eftersom just den här helgen bjöd på strålande sol och 15 grader (plus alltså). Men som jag nämnt tidigare hade vi ju sett till att planera en liten utflykt på lördagen före mitt arbetspass började! Målet var Bertnes som ligger strax utanför Bodø. Där var det stor marknad med allt som hör till: hantverksförsäljning, spunnet socker, uppvisningar och massvis av folk! Man kunde köpa stickade vantar, rökt renkorv, stickade tröjor, handgjorda halsband, stickade mössor, handmålade dörrskyltar, stickade raggsockar...you get the picture! Gott om fantastiskt vackra ting, och ett eller annat som jag inte riktigt vet vem som kan tänkas ha användning av. Vi fick även kika in i en ambulans, och se en gammal bil släppas från en bra bit upp i luften. En trevlig liten lördagsutflykt helt enkelt! Vi köpte med oss en bit rökt lax hem som fick bli lunch före jag promenerade bort till jobbet.

På söndagen hade jag en liten idé om att vi skulle åka till Mjelle på kvällen. Mjelle är en fantastisk strand, med vit sand, klarblått vatten och utsikt mot Lofoten. Tro nu inte att jag hade tänkt att vi skulle bada, men däremot äta lite picknick och se solnedgången! Det skulle dock visa sig att jag litegrann överskattat hur mycket energi jag egentligen har när jag har jobbat hela helgen...trots en ordenligt middagslur efter mumsig hämtmiddag från Great Gandhi fanns det inte ett uns ork kvar till något annat än horisontalläge i soffan. Så det blev choklad och film istället!

En ganska mysig helg alltså. Hoppas du också är nöjd med din helg!
Kramar från mig

RSS 2.0