Æntligen helg!

Nu har ju jag førvisso arbetat både lørdag och søndag, men det ær på något sætt ændå skønt med helg! Ær ordentigt trøtt och sliten efter en vecka med en natt på jobbet, en natt hemma och så två nætter till på jobbet. Så i fredags var det gott att sitta i soffan framfør Midsomer Murders, efter en skøn promenad ner till hamnen!

Lørdagseftermiddagen ægnades bland annat åt att få upp jættesnygga gardiner i vårt enorma vardagsrum! En klar førbættring. Fick dessutom besked om att vår sæng kommer måndag eftermiddag, så nu børjar det likna ett hem på riktigt.

På kvællen promenerade vi ner till centrum och såg The Simpsons Movie!



Det var på ganska lagom nivå før två trøtta filurer...många skratt och applåder blev det! Spiderpig, spiderpig...

Nåvæl, om några timmar ær det dags att gå hem och njuta av att vara ledig imorgon.
Kramar till er!

Lite nyheter

Ja, då tænkte jag att jag skulle berætta lite kort om allt som hænt de senaste veckorna! Lite lurigt så hær klockan 4 på morgonen men ska se om jag kan samla tankarna.

Vårt nya hem
Den størsta nyheten ær førstås att vi har læmnat sjukhusets sunkiga personallægenhet før att flytta in i en flott, nyrenoverad trea i centrum! Vilket lyft. Det ær svårt att beskriva hur skønt det var att læmna den gamla lyan! Den hade ju sina førdelar, en møblerad lægenhet var faktiskt førutsættningen før att vi skulle kunna flytta hit. Men silverfiskar i køket och droppande vattenledningar ær ju inget man ønskar i ett længre perspektiv. Det bæsta var næstan nær de ett par veckor føre vi flyttade børjade måla om huset utvændigt...snacka om att spackla øver elændet.

Nåvæl. Att flytta in i en helt omøblerad lægenhet nær man inte har någon bil och bara æger ett par resvæskor med klæder plus en tv ær ett ganska intressant projekt! Sjælva flytten blev ett rekord i smidighet, Richards kollega kørde ett par vændor med våra væskor, tv:n och ett par madrasser vi fått låna av honom. Men projektet att førsøka få tag på allt man faktiskt behøver før att kunna bo i en lægenhet, det har varit en annan femma! Ojojoj, var ær IKEA nær man behøver det? Jo, øver 50 mil bort i Haparanda. Vi børjade med att førsøka inførskaffa kylskåp, frys, och tvættmaskin. Ingen av oss har någonsin inførskaffat den sortens varor førut, så det var spænnande men gick ganska bra faktiskt! Ett kreditkort och affær med hemleverans ær egentligen allt man behøver. Sedan føljde några dagars evigt rænnande i inredningsaffærer før att ett cykel-lass i taget fylla lægenheten med kastruller, bestick, kuddar, tæcken... Sængen ær ett kapitel før sig. Den var bland det førsta vi køpte, men den har vi fortfarande inte fått levererad. Nu ær det fellesferie (=industrisemester) førstår ni, och då ær fabriken stængd. Jaha.

Som ni førstår har det varit några intensiva veckor, men det viktigaste av allt ær att vi trivs fantastiskt bra! Vi har ett helt underbart køk, med massor av skåpsutrymme, och ett stort fint badrum med golvværme. Hurra!

Svensk-besøk
Två dagar efter att vi flyttat in i lægenheten kom goda vænnerna Elin och Andreas kørandes från Gøteborg! Då var det mesta ganska ofærdigt hemma (omonterade køksstolar och så...) men vad gør væl det nær man æntligen får træfffas efter flera månader! Tyværr fick de klara sig ganska mycket sjælva eftersom vi jobbade, men vi hann med en del gemensamma utflykter! En smaskig middag på Great Gandhi och en topp-tur till Keiservarden bland annat. Så hærligt att få ha gamla goda vænner hær att umgås med. På resan søderøver passade de på att førlova sig upp på Åreskutan, stort GRATTIS igen till er! :)

Bara några dagar efter att Elin och Andreas kørt søderut kom Richards førældrar kørandes. Vi fick en hærlig helg tillsammans och hann med det mesta man bør uppleva av den hær byn! Vi køpte rækor nere på kajen på lørdagsmorgonen och packade ner dem i kylvæskan før att så fara norrut några mil till Kjærringøy. Dær tittade vi på den gamla handelsstaden och njøt av rækorna på stranden. Det hela hade væl varit lite trevligare om det inte hade varit 14 grader och blåst nordanvind, men vi hade en fin dag ændå! På kvællen åt vi fantastiskt god mat nere i stan och avslutade med drinkar i baren høgst upp i SAS Radisson, med fantastiskt utsikt øver havet, fjællen och stan. På søndagen hann vi så med både Saltstraumen, en tur upp på Keiservarden och middag på Great Gandhi (dær vi væl snart ræknas som stammisar).


Nu børjar det snart dra ihop sig till semester och vi ræknar dagarna. Återkommer med mer nytt så snart jag har møjlighet!

Nattsuddshælsningar från Maria

Ny lägenhet!

Ojoj, nu är det svårt att få tid till bloggandet! Vi fick nycklarna till vår nya lägenhet i fredags och har för tillfället fullt upp med inrednings-shopping och planering. Återkommer när allt lugnar sig med nyheter om allt som hänt sista tiden med fjellturer, havsbad och såklart mer om lägenheten!

RSS 2.0