Första snön...

...föll inatt, inte här nere i byn nej men på bergen som omger oss. De ser ut som om Gud tog en sil och ett stort paket florsocker och dekorerade lite! Fantastiskt vackert. Jag gissar att det är från 800 m och upp som det kommit snö istället för regn, för på Landegode är det lite, lite vitt precis på toppen medans Börvasstindene är ordentligt vita. Jag önskar kameran fungerade så jag kunde lägga in lite bilder på det! Jag älskar snö. Enligt Vigdis på jobbet blir det mycket snö i år, eftersom det är så mycket rönnbär...hoppas hon har rätt!
Ha en skön tisdagskväll!

Utmaning

Kan ju inte motstå... ...en utmaning jag fick av Elin (det är ju trots allt kul att läsa andras)!
Bara svara med ETT ord!

1. Var är din mobiltelefon? Väskan

2. Var är du? Hemma

3. Ditt hår? Ljusbrunt

4. Din mamma? Kärleksfull

5. Din pappa? Jobbar

 6. Din favoritsak? Förlovningsringen

7. Vad drömde du i natt? Konstigt

8. Ditt mål? Välbefinnande

9. I vilket rum är du nu? Vardagsrummet

10. Din hobby? Träning

11. Vad är du mest rädd för? Mörkret

12. Hur vill du att ditt liv ser ut om sex år? Familjärt

13. Var var du igår kväll? Jobbet

14. Vad är du inte? Mamma

15. Vad står överst på önskelistan? Bröllop

16. Var är du uppväxt? Alingsås

17. Vad gjorde du senast? Kaffe

18. Vad har du på dig? Pyjamas

19. Din TV? Avstängd

20. Ditt husdjur? Efterlängtat

21. Din dator? Välanvänd

22. Ditt humör? Lågt

23. Saknar du någon? Ja

24. Din bil? Skruttmobilen

25. Vad har du inte på dig? Skidor

26. Favoritdjur? Katt

27. Hur var din sommar? Kul

28. Älskar du någon? Ja

29. Favoritfärg? Blå

30. När skrattade du senast? Igår

31. När grät du senast? Lördag

Har nog sett den här utmaningen på alla bloggar jag läser, men OK - Malin och Lukas (vars blogg visserligen är stendöd), varsågoda, ni har utmaningen...

Äntligen måndag!

Ja, efter en arbetshelg som kändes lååång kan man ju inte säga annat än "äntligen måndag"!!! Stormen har lagt sig och det är ganska fint väder ute. Vi var nere i småbåtshamnen i lördagskväll och kände på vinden, det var helt fantastiskt. Man kunde knappt stå och gå längst ute på piren! Det var ganska mycket folk därute, Bodö-folket är lite speciella... :) Nåväl, här finns lite bilder om nån vill se, själva hade vi inte kameran med oss vilket var trist, för havet var otroligt vackert.
http://www.an.no/bildeserier/article3814873.ece

Tack Carro för hjälpen med "ingen gjenboere", tror du kommer klara dig fint här i Norge! :) Välkommen och lycka till får man väl säga. Och ett väldigt bra tips på ord kom du ju också med: tastatur. Det tog det lång tid för mig att klura ut när jag var nyinflyttad. Ja, det betyder tangentbord alltså...

Önskar alla en trevlig start på veckan!

Höststorm

Det är lockande att kalla vädret ute för just höststorm, men faktum är att det än så länge "bara" blåser stark kuling, dvs 17-18 m/s...det ska dock dra på än mer under kvällen och natten för att till slut blåsa 22 m/s och då är det faktiskt storm på riktigt! Men redan nu viner det rätt bra runt knuten kan jag säga, och det blev bil istället för cykel till jobbet idag. Vi måste kanske klä på oss gott och gå ner till havet senare, det vore härligt att känna det på kroppen ordentligt! Och så gå hem och tända i kaminen.

Nu är det alltså arbetshelg och arbetat har jag då sannerligen gjort för min lön. Vi är extremt lågt bemannade den här helgen av flera skäl - vi är ju alltid färre på helgerna vilket bara det är helt idiotiskt, vem som helst förstår ju att våra bebisar är lika sjuka på lördagen som de var på fredagen. Men vi får ju lite mer betalt då för att vara där på helgen (och då menar jag verkligen lite mer betalt) så då måste vi väl vara färre istället. Sjukhusekonomi. Och den här helgen var det lite extremt, det är flera som är sjukskrivna och det börjar bli ont om folk att ta in på extrapass - eftersom alla redan har gått ganska mycket extra och är ganska slitna. Så idag har vi som sagt arbetat för lönen utan överdrift. Det värsta är att man faktiskt inte hinner med allt, utan måste prioritera och strunta i saker. Jag vet inte hur många gånger idag jag borde ha varit på minst två ställen samtidigt. Men det går ju inte! Och så får man gå hem och känna att man gjort ett halvdant jobb, plus att man är rädd att man glömt något viktigt i all hast. Då är det underbart när middagen står på bordet när man kommer hem, med levande ljus och en flaska rödvin! Nu har jag fått i mig en kopp kaffe också, och sovit en stund på soffan, så nu börjar jag känna mig som en människa igen.

Hoppas du får en riktigt skön lördagskväll!

Raindrops keep falling on my head

Ja inte här inne då förstås, men ute regnar det och regnar och regnar! Ganska mysigt faktiskt. Vi har varit ute på promenad med stövlar och regnkläder, och eldat i kaminen. Det gäller att se charmen med alla årstider och vara glad att man har dem!

För att kommentera Elins kommentar, om det är någon mer som undrar: alfa-krull är helt på riktigt! Faktiskt!

Här kommer då veckans norska uttryck, som är hämtat från hyreslägenhetsannonser: Ingen gjenboere Saken är den att vi vet inte helt vad det här betyder! Vi har pratat lite om att det kanske innebär att det inte finns några gengångare i lägenheten...men är det nån som har några andra förslag?? Det skulle också kunna betyda att man inte får hyra ut i andra hand. Lite mer realistiskt än gengångare. Men som sagt, jag är öppen för förslag!

Ha en skön onsdagskväll!

En slapp helg

Inte mycket har hänt den här helgen. Nåja, vi fick städat och storhandlat och ordnat en del annat igår, så lata har vi ju inte varit direkt. Det är ju ganska skönt också, att bara ta det lugnt och inte göra något alls! Förmodligen precis det man behöver men jag blir ganska rastlös.

Det har varit ganska blåsigt och regnigt i helgen, så vi har invigt vår kamin! Det blir hur mysigt som helst med en brasa mitt i vardagsrummet. Det blir även väldigt varmt, det är ju inte så väldigt kallt ute egentligen, så idag har vi tagit det lite lugnt med eldandet... Känns som att man kan hålla lägenheten varm på ett ganska ekonomiskt sätt i vinter! Några få vedträn som får brinna långsamt genererar värme många, många timmar.

Nån gång i början av Norge-vistelsen vet jag att jag införde "Veckans norska ord" här på bloggen vilket dog av efter kanske en vecka eller två...men faktum är att fortfarande efter snart ett och ett halvt år här dyker det ganska ofta upp ord och uttryck som är bara så komiska! Jag undrar vad det är som gör att norskan är så lustig i svenska öron egentligen. Nåväl, här kommer både denna veckans och förre veckans norska ord och uttryck:

Alfa-krull (snabel-a)
Evig solskinn i et plettfritt sinn (filmen Eternal sunshine of the spotless mind)

Ha en skön söndagskväll!

Ås to i Osjlo

video

Ja, alltså "Oss två i Oslo".
Grymt härlig låt!

Cash in = cash out

Idag kom vi till slut iväg till några affärer för att titta på lite nya kläder till mig. Det är inte direkt min favoritsysselsättning (även om det är ganska kul när Richard är med, han är grym på shopping!) så därför har det varit uppskjutet flera gånger...men nu har jag jobbat två extrapass den här veckan så då är det bäst att bränna lite pengar också tänkte jag! Annars kanske de börjar samla sig på hög eller nåt annat knasigt.
 Nu blev det då inte de väldigt stora inköpen. Jag köpte en billig tröja, en till billig tröja och ett par sköna mys/pyjamasbyxor...när det egentligen var jeans jag verkligen behövde. Så typiskt mig! Men jag provade ungefär hur många jeans som helst utan att hitta några som var ens i närheten av att sitta bra. Sist vi var ute provade jag också mängder utan att hitta några, så efter det kom vi på att jag kanske skulle prova kill-jeans eftersom jag vill att de ska sitta lite löst och ledigt och inte så himla slimmat som alla tjej-jeans är. Döm om min förvåning när jag satt någon natt på jobbet och bläddrade i en skvaller tidning - och fick se att nya trenden i Hollywood är "boyfriend jeans", alltså kill-jeans på tjejer! Där ser man. Konstigt nog så passade då inte kill-jeans heller på mina ben och min rumpa. Satt inte alls så snyggt som på Keira Knightly och vilka det nu var där i tidningen. Väldigt konstigt. Så nu vet jag inte riktigt, jag får väl gå till Levis-affären nere i centrum kanske. Där har jag inte varit ännu. Så får jag bara be dem ta fram något som passar på mig! Blir ju lite mer pengar då än 198:- på H&M men sitter de bra får det väl vara värt det.

Har precis till min fasa upptäckt att jag bara har ett avsnitt kvar av Desperate Housewives! Jag trodde det fanns flera säsonger till att ladda ner men det här var visst den sista. Dvs, nästa säsong börjar de visa i USA om ett par veckor så då kommer det ju ett nytt avsnitt varje vecka. Men jag vill helst se minst ett eller två varje dag jag är ledig ju! Annars blir jag en desperat hemmafru! Laddar nu ner första säsongen av Prison Break istället, så får vi se om det kan fungera som subsitut. Det låter kanske som att jag har ett väldigt bekvämt liv som kan se en massa på tv när jag är ledig men jag brukar faktiskt få ganska mycket gjort mellan de där avsnitten... :)

Nä, dags för kvällsmat och så bums i säng. Imorgon är det en ny arbetsdag.
Godkväll!

Surt, sa räven

Nattjobb och en lätt baksmälla har gjort att helg-humöret inte direkt har varit på topp än så länge, men jag känner att det går åt rätt håll! En skön promenad i den vackra höstsolen hjälpte definitivt. Det var fullt av vackra röda rönnbär, och löven håller på att bli gula och oranga. Hösten är fantastisk. Vi var och köpte lite ved också, så ikväll blir det kanske brasa i kaminen! Mysigare går ju knappast att få det. Vi måste dock möblera om litegrann först isåfall, nu står det möbler lite väl nära kaminen.

Igår var det dags för lønningspils! Ja, det betyder alltså att man går ut och dricker öl för att fira att man fått lön. Nu blev det inte så mycket öl igår, utan snarare vin och drinkar...bland annat Blueberry Mojito, mums! Det är ganska sällan nån tar initiativ till såna här trevliga saker på avdelningen, så jag tyckte jag fick se till att gå med även om jag hade jobbat två nätter och inte var på så väldigt socialt humör egentligen. Vi var bara fem personer vilket vi först tyckte var lite trist när det nu blev av för en gångs skull, men faktiskt så är det ju ganska trevligt att inte vara så många! Iaf när nu de som går med är så trevliga :)

I onsdags bjöd vi in våra hyresvärdar på kaffe och äppelpaj. Dels kändes det kul att få visa dem hur fint vi har fått det här, och dels hade vi lite saker vi behövde fråga dem om ang. lägenheten. Och så är de väldigt trevliga, så att sitta och prata med dem en kväll är bara underhållande. Äppelpajen blev riktigt lyckad vilket var tur, jag improviserar och gör gärna lite olika varje gång men bara man har socker och smör så blir det ju sällan något annat än gott...

Jag ser till att komma ut på en promenad varje dag, sådär 20-30 minuter och det går riktigt bra! Jag känner ju av höften, men det gör inte alls ont på samma sätt som det brukade. Så nu går det minsann åt rätt håll! Är rädd att det ska bli sämre igen nu när jag anstränger den mer, men det känns inte så nu efter nästan en vecka. Så vågar faktiskt bli lite nöjd!

Trevlig fortsättning på helgen önskar jag dig!

Aj aj aj!

Ja, akupunkturen igår var definitivt mer smärtsam än sist! Man får bara hoppas på att det gör mer nytta när det gör ont...eller nåt...nåja! Det var framförallt en nål som satt mitt på låret som gjorde ohyggligt ont när hon vred på den, den satt väl mitt i en nerv förmodligen för det gjorde ont i hela låret! Så lyckades jag gasa på lite väl hastigt på strömmen vid ett tillfälle varpå det stack till i alla nålarna som tusan och hela jag ryckte till innan jag lyckades trycka på rätt knapp för att lugna ner strömmen! Var ganska glad att sjukgymnasten hade gått ut en sväng precis då... :)
Så ska jag minsann få komma igång och börja röra på mig lite nu. En halvtimme promenad om dagen så länge jag inte får ont. Hurra! Första steget mot att kunna träna ordentligt igen. Och så gjorde hon en liten förändring på de dagliga övningarna, och så fick jag ny tid på måndag. Sakta men säkert går det framåt.

För den som inte är skadad utan kan springa hur mycket de vill kommer här lite motivation jag hittade på Runner´s World!
http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-243-297--11733-1-1X2X3-4,00.html
101 kicks in the butt!




Hälsningar från nåldynan...

Yes, hemma igen efter ett morgonbesök hos min goa sjukgymnast som idag använt mig som nåldyna! Nåja, syftet var ju gott. Hon satte akupunkturnålar i höften, på låret och strax ovanför knät. Sen vred hon på nålarna, det kändes en del faktiskt. Sen började det bli riktigt spännande, för sen kopplade hon ledningar till nålarna! Jag fick en liten dosa i handen, och fick styra strömmen själv. Det var faktiskt väldigt skönt! Speciellt i höften då, det är ju där problemet sitter. Det är svårt att beskriva hur det kändes, men lite som massage fast liksom innifrån. Framförallt är det skönt nu efteråt, det var längesen det kändes så...normalt i höften! Inte stel och inte ont. Fantastiskt! Ska fortsätta med övningarna och så tillbaks på måndag. Så ska det nog bli ordning på det här! Tittade lite på anmälan till Göteborgsvarvet och ska nog om inte alltför lång tid ta och skicka in en sådan!

Annars har dagarna mest flutit förbi sen jag skrev något sist. Helgen blev en riktig hemmahelg med storstädning, soffamys och en liten cykeltur. Jag har känt mig lite nere och lite tung i sinnet, och jag tror helt enkelt det beror på jobbet. Det är märkligt, ofta när man berättar att man jobbar på en intensivvårdsavdelning för nyfödda så får man reaktionen "Åh så mysigt, det måste vara små mirakel hela tiden!". Och jo, visst är det mysigt ganska ofta och visst är det positivt jämfört med typ en geriatrik eller canceravdelning, de flesta av våra patienter åker ju hem friska och pigga. Men det är ju en intensivvårdsavdelning. För nyfödda. Så en god del tragik är också en del av jobbet. Och det har varit lite väl mycket av det nu de sista veckorna. Dödsfall, allvarliga komplikationer, psykiskt sjuka föräldrar och generellt alltför komplicerade familjesituationer. Man ska ju inte ta med sig jobbet hem, och det är inte som att jag går och tänker på patienterna när jag är hemma men det är svårt att låta bli att bli påverkad! Jag blir lite nedstämd bara helt enkelt.

Förra veckan kom våra ljusterapilampor, som Richard beställt från USA! Det är en ny sorts lampor, som lyser med ett blått sken eftersom forskare kommit fram till att det är just den våglängden på ljuset som man behöver. De är dessutom väldigt små och praktiska, som en liten bärbar CD-spelare ungefär. De finns här i Norge också men till ungefär det dubbla priset. Nu är det ju inte så väldigt mörkt här ännu, men de blir använda ändå! Till exempel är det perfekt när man är skiftarbetare, en stunds ljusterapi på kvällen innan man ska jobba natt så att kroppen fattar att den ska vara vaken, och en stund på morgonen när man ska vända tillbaka dygnet.

Jaha, då ska jag väl ta och njuta av min lediga dag! Ett par avsnitt Desperate Housewives får det bli tror jag, och så kanske en biltur. Har funderat på att köra ut till en gård där jag har sett att de säljer egenproducerade grönsaker osv. Får se om jag kommer iväg!

Trevlig torsdag!

RSS 2.0