Sjukgymnastbesök

Yes, idag har jag och min onda höft varit hos sjukgymnasten. En väldigt trevlig svensk sjukgymnast faktiskt! Hon ställde en massa frågor som inte alltid var så lätta att svara på (det är inte så lätt att beskriva hur det gör ont!) och klämde hon och sträckte och böjde och drog i mitt ben och min höft. En inflammation i en sena kom hon fram till, och det kändes riktigt bra att få reda på vad det är som spökar! Jag fick lite skäll för att jag inte kommit tidigare och skämdes lite...jag var ju rätt slarvig de första veckorna, tog det inte lugnt som jag borde ha gjort. Så dum man är! Nåja, gjort är gjort. Jag fick ett par olika stretchövningar att göra hemma och så ska jag tillbaka nästa vecka. Då ska jag få akupunktur, med ström i nålarna och grejer! Ska bli väldigt spännande. Och smärtsamt låter det som. Men bara hon får ordning på mig så att jag kan börja träna igen så är jag nöjd och glad!

Annars har vi haft en lugn eftermiddag. Vi fick paket från Clas Ohlson med en massa grejer vi beställt, det var rena julafton här hemma! Och så har vi sovit en stund, jag ska jobba inatt så jag tar varje chans till lite vila.

Trevlig onsdagskväll!

Landegode

Ja, i lördags eftermiddag packade vi ryggsäckarna och cyklade ner till båt-terminalen. När vi stod där och väntade på båten visade det sig att det går lite väl fort när vi packade för helt plötsligt insåg jag att jag inte fått med mig vare sig linsvätska, linsetui eller glasögon...det var ju otroligt dumt. Man kan tycka att sånt inte skulle hända när man haft kontaktlinser i över sju år och varit på otaliga längre och kortare resor under de åren. Men men, var ju tvungen att lösa situationen och det snabbt, det var 15 minuter tills båten skulle gå och sova med linserna kan jag inte - tro mig. Så jag slängde mig på cykeln och cyklade ett par kvarter till närmsta optiker där jag med andan i halsan greppade ett etui och den minsta flaska de hade, betalade och kom trampandes ner till kajen samtidigt som båten la till!

Vi krånglade oss på med cyklar och packning, parkerade cyklarna och tog plats upp på däck i solen! Resan tog en knapp halvtimme och så stod vi då med fötterna på Landegode, denna ö som vi tittat på från land så många gånger!



Ön hette Gygeröy för länge sedan, men så började man kalla den för det goda landet (= Landegode) - detta "for å mildne trollene" enligt vår Bodö-bok! Här finns bland annat Landegodekjerringa, som då är en stenformation vid foten av den södra toppen. Och kanske bor det livs levande troll och jättar i bergen, vem vet? I vart fall bor det runt 40 livs levande människor på ön, året runt. Där finns till och med en liten skola, efter vad vi hört går det tre elever där! Dessutom finns det en del hytter på ön.

Vi cyklade genom det lilla (och då menar jag verkligen lilla) samhället där båten la till och fortsatte på vägen norrut. Det är ganska lätt att hitta på Landegode, det finns nämligen bara en väg... Vägen går längs havet, med stränder och ängar på ena sidan och bergen på den andra. Vi körde förbi en pytteliten kyrkogård och massor av får.

Rätt vad det var kom vi till den perfekta stranden, en bra bit från närmsta hus och fantastiskt vackert! Den fick bli vår lägerplats. Vi lagade middag på spritköket och samlade ihop drivved till en härlig brasa. Det blev lite fiske också framåt kvällkvisten, utan något resultat! Jag hade allt en på kroken, men han smet tyvärr! Så istället för färsk fisk blev det grillad sojakorv till kvällsmat, ganska gott det med även om fisken nog hade varit snäppet bättre.

Himlen klarnade allt mer under kvällen och vi fick se en sagolikt vacker solnedgång. Så när det började mörkna bestämde vi oss för att strunta i tältet och sova under stjärnorna! Med liggunderlagen sida vid sida kröp vi ner i sovsäckarna och lyssnade på vågorna. Det blir inte bättre!

Och just det, när jag med pannlampan på skulle ta ur mina linser i halvmörkret tyckte jag linsvätskan jag ju köpt i all hast såg lite märklig ut. Hade jag verkligen fått rätt? För er som inte vet finns det en hel massa olika rengörings/desinfektionsvätskor för kontaktlinser. Nåja, det var ju inte så mycket att göra åt just då.

Efter att ha sovit relativt gott vaknade jag med solljus i ögonen och ljudet av en knastrande brasa i öronen. Klockan var sju och Richard hade redan fått fart på elden. Himlen var klarblå, vilken lycka!
Så var det där med linserna då. Efter att ha läst igenom bipacksedeln till vätskan insåg jag att jag faktiskt köpt nån sorts märklig jättestark rengöringsvätska som inte alls skulle användas till förvaring av linserna, och som inte skulle användas utan att skölja linserna noga efteråt med vanlig linsvätska. Åååå.....jag som till och med frågade expediten! Ändå lyckas jag köpa fel! Jag vågade absolut inte sätta i linserna efter att ha läst den texten (man ska vara rädd om sina ögon!) så den dagen fick spenderas i en väldigt suddig värld.

Efter mumsig frukost tillagad över öppen eld sov vi en liten stund igen och sedan var det dags att packa ihop. Vi fortsatte vägen norrut tills den tog slut, där vi vände och cyklade tillbaka igen. Efter en skön cykeltur med många pauser i skuggan var vi tillbaka på sydudden. Där parkerade vi cyklarna och tog oss upp på en höjd där vi fick utsikt västerut mot Lofoten. Det blev lunch däruppe och en ny tupplur - man blir trött av frisk luft!

Resten av dagen gick utan att vi gjorde något alls. Båten skulle inte gå förrän klockan 19 - det går bara en båt på söndagar. Vi bara njöt av solen, havet och tystnaden! Vilken nyttig upplevelse det är för den moderna människan att få känna rastlösheten och känslan av långtråkighet komma och gå, utan att man slår på tv:n eller datorn!

Väl hemma igen satt det fint med indisk mat, en kall öl, en dusch och en mjuk, varm säng!

Cykelsemester

Jag har köpt en ny cykel!



Det är inte exakt den här men stort sett.
(bild från dbs.no)

Hade tittat ut den i DBS katalog och så skulle jag bara se om de hade den på Coop Sport...och så hade de den på rea! Så det var ju bara att slå till.

Ska få inviga den ordentligt nu i helgen för vi tänker ta cyklarna med oss och ta båten över till Landegode!


Hit ska vi alltså, om allt går som det ska! Vi tar med tält, mat och lite annat bra-att-ha, och så hoppas vi att vädret blir så bra som de säger att det ska bli!

Go helg!

En trött nattarbetare

Ja hjälp, jag har inte sovit speciellt mycket idag! Det brukar inte vara några problem alls, sover i vanliga fall lätt åtta timmar efter första nattskiftet, men av någon anledning har jag sovit sämre på sistone. Det är lite väl mycket ljud här på dagtid tror jag, med dagiset på andra sidan vägen och så är det alltid någon i området som är ute och spikar eller slipar eller nåt annat som väsnas. Öronproppar hjälper lite men inte helt! Får se om jag kan sova nån timme till i kväll innan det är dags att gå till jobbet.

I tisdags bakade jag bröd som blev jättegott, bullar med grahamsmjöl och solroskärnor. Och inte var det ju så svårt heller! Trevligt att ha hembakat bröd i frysen. Ska dock noga överväga att investera i en köksmaskin som är starkare än elvispen, det är ju inget måste men hade helt klart underlättat.

Annars har det varit mycket OS det sista ju, imorse såg jag seglarna mista sitt guld men få ett brons och nu på eftermiddagen kom jag upp lagom till Wissmans final. Trist att det inte gick bättre för honom men jag läste någonstans att hans mål var att gå till final i det här OS:et och ta medalj i nästa så då är väl allt på plats då!

Hm, kanske en kopp kaffe till hade varit nåt?
Ha en trevlig torsdagkväll!

Tomt i gästrummet!

Ja, nu har jag vinkat av mor och bror på flygplatsen och gästrummet står tomt efter 8 dagar med besök. Kommer kännas lite tomt ett tag nu och det lär dröja innan nån kommer och hälsar på, men det är samtidigt lite skönt att återgå till vanliga rutiner.

Vi har haft en riktigt härlig helg med en väldans tur med vädret! Strålande sol från en klarblå himmel och faktiskt ganska varmt. Lördagen tog vi bilen ut till stranden på Sandhornöya där vi grillade korv och njöt av sommarvärmen. Richard badade faktiskt, två gånger till och med! Jag blev lite sugen på att hoppa i jag med, men jag hade ju inte haft en tanke på att ta med mig badkläder och handduk... På vägen tillbaka stannade vi till vid Saltstraumen som vi lyckades tajma in när det virvlade som mest. Till och med jag som sett det där fenomenet flera gånger nu var helt facinerad, det var som om det kokade.

Söndagen var vi ganska trötta allihopa, men det blev iallafall en mindre utflykt ut i skogen med matsäck i ryggsäckarna. Jag hade tänkt att vi kanske kunde leta lite efter blåbär och kantareller men det orkade vi inte, det var så skönt att bara sitta i solen och höra fåglarna kvittra! På kvällen blev det god middag på Paviljongen och en biltur upp på Rönvikfjellet för att beundra byn från ovan.

Igår gav vi oss ut på en liten promenad ner till havet och vidare in till centrum, där mamma fyndade en jättefin klänning och en kavaj att ha till, båda till halva priset! Sedär, det behöver inte vara så dyrt i Norge! Hemma igen blev det en lugn kväll i soffan med läsning och tv.

Min höft ställer fortfarande till med problem för mig vilket är sanslöst frustrerande. Nu gör det ont bara efter en kort promenad och det trots att jag tagit det väldigt lugnt den sista veckan - åkt hiss och rulltrappa så fort det är möjligt och försökt gå så lite som möjligt. Men det är klart, jag går ju på jobbet och lite promenader har det ju blivit nu när vi har haft gäster. Någon tid hos manuellterapeuten fick jag aldrig för där var det jättelång väntetid, men jag har en tid hos en sjukgymnast nästa onsdag. Så länge fortsätter jag med anti-inflammatoriska tabletter, nedkylning och stretchning av musklerna runt. Och försöker vara duktig med att vila. Åh det är så tråkigt! Och svårt! Jag är så van vid att gå överallt, ner till stan och till mataffären och på kvällspromenad.

Nä, nu ska jag se om jag inte ska baka lite bröd! Och from scratch den här gången, ingen mix! Ojojoj...återkommer med rapport! :)
Önskar en skön tisdag!

Mmmm...fredag...äntligen...

Jepp, här sitter jag och jäser i soffan väldigt nöjd med livet! Richard väntade på mig utanför sjukhuset när jag var klar på jobbet och så gick vi ner till Peppe`s där det blev vitlöksbröd, pizza och rödvin...mmm... När vi kom hem slocknade vi som småbarn och nu är vi laddade för helgen! Om ett par timmar landar mamma och brorsan här och det ska bli så kul! Vädret ska bli ganska OK i helgen ser det ut som trevligt nog. Vi ska åka till Saltstraumen och Sandhornöya, och kanske blir det lite kantarell- och blåbärsjakt!

Det är ju lite skiftbyte i gästrummet nu, för igår kväll åkte Jennie och Tobias hem efter några nordnorska dagar! De har hunnit med både topptur, Saltstraumenfiske och Svartisenbesök. Det var väldigt trevligt att ha dem här!

Nä, nu är det dags att gå till affären och fylla på förråden. Önskar en riktigt trevlig helg!

Ledig dag!

Oj vad skönt det var att vara ledig idag. Tre dagvakter i rad, låter kanske inte så mycket för er som jobbar vanlig mån-fre men det är mycket när man jobbar treskift! Nu har jag varit ledig idag och så går jag på natt imorgon, jobbar natt fre-lör-sön. Så det blir inte så mycket äventyr i helgen, men vi har pratat om att gå på bio på lördag och se den nya Batman-filmen.

På måndag kommer Richards syster Jennie och hennes sambo Tobias upp på besök, det ska bli jättekul! Vi får se vad vi ska hitta på, förhoppningsvis blir vädret bra så att Nordland visar sig från sin vackraste sida men det viktigaste är ju att vi får ses.

Igår på jobbet fick jag tips av en kollega om en som kan hjälpa mig med min onda höft: en manuellterapeut! Visst låter det märkligt? Men det är helt på riktigt. Det är tydligen en vidareutbildning för sjukgymnaster, med kiropraktisk inriktning. Ringde idag och försökte boka en tid men det var inte så lätt så här i semestertider så jag skulle höra av mig igen på måndag. Ska bli väldigt spännande att se vad han/hon har att säga!

Nåja. Nu är visst klockan sent igen. Passar på att önska trevlig helg!
Och brödet blev förresten jättegott :)

Jobb o jobb o jobb o jobb...

Ja, mycket jobb blir det helt klart men det är i alla fall lite lugnare på jobbet nu än vad det varit de förra två veckorna vilket är skönt. Jag har varit lite deppig precis som jag var när vi kom hem från semestern förra sommaren men jag vet att det går över så småningom. Inte blir det bättre av att jag varit väldigt träningsmotiverad men knappt kunnat träna på grund av en muskel som inte vill vara med. Satte igång med styrketräningen lite för ivrigt efter semestern och överbelastade höger höftböjare så nu är det ganska begränsat vad jag kan göra för styrketräning och den gör ont så fort jag är ute och springer, särskilt i uppförsbackar. Kan inte ens gå uppför backar, vilket innebär att inte bara löpningen blir inställd, jag kan inte heller gå på några fjällturer. Så de sommarfjällturer vi planerat in med diverse 800-1200 meters toppar blir det bara skit med. Eller, vi får väl skjuta upp dem helt enkelt. Riktigt tråkigt är det. Har ju inte kunnat låta bli att ta mig ut på kortare löpturer i tron att det kanske blivit bra med konsekvensen att jag haltat runt i ett par dagar efteråt. Ordentligt ont gör det. Så nu blir det anpassad och begränsad styrketräning, promenader och eventuellt lite cykelturer. I helgen var vi ute i skogen och plockade lite blåbär, det blev inte så mycket för vi var visst lite tidigt ute, de var ganska små fortfarande, men gott var det!

Förra veckan var vi barnvakter åt Ellinor, Line och Runes minsta lilla tös som är tre månader gammal! Barnvaktandet bestod mest av att vi satt på deras schyssta balkong med utsikt över fjorden och Börvasstindene och läste medans den lilla sov, men det blev lite magknip, blöjcheck och flaskmatning också. Det var så mysigt! Hon är en söt men bestämd liten dam med alldeles rött hår. Lite större än småtrollen på jobbet men fortfarande bara en väldigt liten bebis!

Jag har faktiskt gett mig på att baka bröd här hemma ikväll! Jag köpte visserligen en såndäringa färdig mix, men ändå... Jag har inte bakat bröd på år och dag men tänkte att jag skulle komma igång och göra det lite då och då, och då var det här ett bra sätt att komma igång på. Vi får se hur det blir!

Nä, dags för kvällsmat och sängen, imorgon är det jobb igen.

Vår semester, del 2

Ja, då ska jag se om jag kan få till lite nytt om resten av vår semester! Den känns vid det här laget så avlägsen att jag knappt minns den, men just därför känns det trevligt att anstränga sig lite för att komma ihåg allt kul vi gjorde!

Familj
Redan andra kvällen fick vi träffa min bror Lukas, Richards syster Jennie, hennes sambo Tobias och en kompis till honom för då kom de ut till Knippla allihop och åt middag! Vi hade en trevlig grillkväll på verandan. Jennie och Tobias kom ut flera gånger sedan under veckorna vi var ute på ön och det var väldigt kul att få träffa dem lite ordentligt. Richards föräldrar var i Alperna första veckan vi var hemma, men sen kom de hem och var då ute på Knippla större delen av tiden, så dem träffade vi också mycket. De skämde bort oss ordentligt med en massa god mat.
Min mamma och hennes sambo Claes reste från Vänersborg till Knippla över en helg så att vi kunde umgås litegrann allihopa, och så att de fick se huset och ön. Vi åt god mat, gick promenader och hann faktiskt även med en tur över till Rörö, där mammas kusin och hennes man har köpt ett litet sommarhus! De var trevligt att träffa dem och kul att få se Rörö, det är fantastiskt vackert där.
Pappa, IngaLena och småbrorsorna träffade vi ju på Flakskär, men vi fick faktiskt till att träffa dem för en fika inne i Göteborg en dag sista veckan också.

Vänner
Torsdagen första veckan hämtade jag Frida och Veronika uppe vid Östra och så körde vi upp till Jenny där hon bor med sin familj på Tjörn. De här tjejerna pluggade jag med och det var väldigt länge sen vi sågs alla fyra! Det var fantastiskt kul. Vi fick god mat i Jennys trädgård och hann med en massa snack.
Samma vecka tillbringade jag helgen i Helsingborg tillsammans med tjejgänget från Alingsås - Elin, Emma, Sara och Charlotta! Elin hade ordnat så att vi kunde bo i hennes sambos föräldrars hus vilket var helt perfekt. Vi låg på stranden, badade, grillade, drack vin och drinkar, sov litegrann och pratade en hel massa! Vilken kalashelg.
Snygga tjejer!
Min kusin/Richars studiekamrat Linnéa och hennes pojkvän Imren kom ut och hälsade på oss på Knippla, det var väldigt mysigt! Vi gick runt ön, och åt middag ute på verandan.
Vi var inne i Göteborg vid flera tillfällen och passade på att träffa vänner, vi åt lunch med Linnea och Martin vilket var så trevligt, och med Hanna som Richard pluggade med. Det var en sån skön känsla att bara kunna träffa folk på stan, prata och umgås helt som vanligt! Vi var faktiskt även hemma hos Elin och Andreas tidigt en förmiddag innan de skulle på semester, vi skulle hämta lite öl och vin vi köpt av dem och fick lite second breakfast på köpet.

Båtar
Vi var ute ganska mycket med Richards föräldrars motorbåt, vi hämtade folk på Lilla Varholmen och Björlanda Kile och åkte på lite andra små utflykter. Men vi var faktiskt dessutom ute och seglade med Jennie och Tobias! De har köpt en väldigt fin båt som heter Olivia, och vi tog en tur runt Knippla-Rörö-Hyppeln en eftermiddag. Det var väldigt länge sedan jag var på en segelbåt men åh vad det är härligt! Inomskärs var det lugnt och soligt, vi drack kaffe och vinkade till andra båtar, och ute på västsidan blåste det mer och var lite mer action. En helt perfekt tur med andra ord.

Shopping
Förra sommaren handlade vi ju halva Göteborg ungefär, men riktigt så mycket blev det inte den här gången. Vi behövde faktiskt inte ens takräcket när vi körde hem... Men, självklart blev det en del shoppat. Med utbudet och priserna i Göteborg är ju det så roligt! Vi började egentligen redan i Östersund där vi gick loss på Clas Ohlsson... I Göteborg blev det en tur till IKEA blev det, där vi fyllde på förråden med ljus (värmeljus, blockljus, vanliga ljus...) inför vintern. Och så köpte Richard ett par nya kängor på Fjällsport. Vi gjorde faktiskt även en utflykt till Halmstad! Där finns nämligen Eleiko, som tillverkar och säljer våra Kettlebells och vi behövde lite tyngre, så mycket som vi tränat (haha)! Med en 12+24 kg tyngre skruttmobil körde vi till centrala Halmstad där vi åt mumsig lunchbuffé på en delikatessbutik och shoppade lite kläder. Vilken mysigt stad det var!

Hemresan
Ja, det var väl litegrann iallafall av våra härliga semesterveckor! Tack till alla er både familj och vänner, vi var så glada att få träffa er. Det blev inte så mycket bilder ser jag, men här kommer några från hemresan iallafall! Hemresan startade kl 04.25 då vi körde på färjan avvinkade av Richards föräldrar och syster. Sen sov jag til Mellerud ungefär... Dagen rullade på med lite stopp, bland annat kaffe hos Magnus och Anna i Östersund dit även Nicklas och Elin kom. Så trevligt! Då fick vi även resans roligaste shoppingfynd! När vi åkte från Magnus och Anna på resan söderut skulle de nämligen på auktion samma dag. Och vi tyckte det lät så spännande, och hade egentligen helst åkt med. Det kunde vi ju inte, men vi gav dem en slant och bad dem köpa något åt oss, vad som helst! Så nu när vi kom förbi på hemresan fick vi fynden de gjort åt oss! Två gamla "bärplockare", en gammal sil och bäst av allt - ett våffeljärn i gjutjärn! Vi ska testa att göra våfflor i det på vår kamin i vinter.
Vi övernattade i Kyrktåsjö på samma vandrarhem som förra året och sista dagen gick ganska fort även om vi var väldigt trötta. Lite gränshandel i Jäckvik blev det (älgkött, renkött och fjällfil) och middag på Nationalparkcentret i Saltdal innan vi körde hem.
Gamla kyrkan i Älvros

Tillbaka i Norge

RSS 2.0