Oväder

Det stormar igen här i Bodö...och i stora deler av övriga Skandinavien också verkar det som. Även i förra veckan var det stormigt här, då fick Richard komma med Skruttmobilen och hämta mig på jobbet mitt i natten när jag var färdig med kvällsskiftet. Inte kul att cykla hem med de kastvindarna det var då! Imorse låg vi kvar i sängen länge, länge och lyssnade på vinden som ven och regnet som smattrade på rutan. Mysigare går nästan inte att få det. Sen var det trevligt att gå upp och komma på att man ju skulle ställa om klockan, så det var egentligen ganska tidigt på morgonen fortfarande! Eller tidigt och tidigt, det var det kanske inte...

Nu på eftermiddagen gav vi oss ut på promenad, det såg faktiskt ut att ha lugnat sig ute men det var ytterst tillfälligt visade det sig. Efter en kort stund blåste det upp igen, och så kom det en ordentlig hagelskur på köpet som såg till att vi nästan blev skinnflådda i ansiktet! Vi gick ned till hamnen och blev mer eller mindre översköljda av vågorna trots att vi gick högt uppe på piren. Solen kikade fram ute över havet och gav ett sagolikt ljus över det oroliga, kokande havet! Strålande vackert.

Vi kommer sakta närmre flytten härifrån, och det börjar kännas verkligt på allvar. Om inte annat genom att jag nu har berättat det för de flesta av mina kollegor, vilket är ganska jobbigt. Jag trivs så bra med att jobba ihop med dem, och det känns väldigt ledsamt att sluta där. Mindre ledsamt är att vi ligger bra till för att få flytta in i ett litet hus ute på landet! Det är inte klart ännu, men det hade varit helt perfekt för oss.

Nästa helg kommer min pappa och yngsta bror på besök och det ska bli jättekul!
Ha en skön söndagskväll!

Norrmänns syn på svenskar...

Ett par exempel på svenskar i norsk reklamfilm:


Ny vecka

Tidig måndags-eftermiddag och arbetshelgen är över, har jobbat nätter och är därför lätt zonkad i skallen efter att ha sovit ca fyra timmar. Inte speciellt ostört heller, med allt från grävmaskiner till dagisbarn som väsnas utanför fönstret. Men, det är ju lite det som är poängen också, att jag ska vara trött alltså. Så att jag kan somna utan problem ikväll. Nu har jag fått mig en kvart med ljusterapilampan, och det ska förhoppningsvis hjälpa mig att hålla mig vaken till kvällen!

Jag har ju inte skrivit så mycket om träning eller min onda höft, tyvärr för att jag har varit så less och trött på alltihopa att jag helst har velat låtsas som inget. Jag var hos sjukgymnasten sista gången för ett par veckor sedan och då var allt bra, jag hade inte haft ont på länge och fick lov att jogga 2 minuter mitt i mina 40-minuters promenad. Det skulle jag göra varannan dag och så sedan öka till 2x2 minuter osv. Taggad som tusan gav jag mig ut på promenad kläd i löp-kläder och allt, det tog ungefär 30 sekunder med joggning så hade jag lika ont som jag hade när det var som värst. Skit och blä och nej.
Så nu är jag tillbaka till mina eviga promenader, och försöker vara duktigare än någonsin med sjukgymnastikövningar och stretchning. Såååå tråkigt. Sjukgymnasten sa att jag skulle komma tillbaka om det blev sämre igen, men jag har inte bokat nån ny tid ännu utan tänkte köra ett par veckor med ambitiöst program först för att se hur det går. Blir ju inte gladare direkt av att läsa på nätet om folk som verkar ha liknande problem, och som inte kunnat springa på 6-7 månader... Kan vara så att jag behöver ställa in mig på att missa Göteborgsvarvet. Skulle egentligen behöva anmäla mig till det nu om jag ska springa, men det känns ju sådär att anmäla mig och så veta att jag kanske inte kan ta ett löp-steg förrän fram på vårkanten. Det finns ju andra lopp, och Göteborgsvarvet kommer tillbaka år efter år. Jaja.

Nä, dags för nåt roligare: veckans norska ord! Här kommer det:
Hybelkanin = dammråtta. För att förstå det roliga i det måste man kanske veta att en hybel är en liten lägenhet av typen studentbostad...

God måndagskväll!

Konsert för Tobias, och nyfödtintensiven!

En förälder på jobbet arrangerar konsert, för att samla in pengar till vår avdelning! Se artikeln här.

Framtidsplaner

Sista tiden har jag haft absolut noll lust att skriva nånting alls här på bloggen, men nu ska jag se om jag inte kan få ihop några rader! Det går ju lite upp och ned det där med skrivarlust. Det brukar vara när jag är lite nere som jag inte har lust att skriva, men nu på sistone har jag mest haft en massa annat att tänka på. Plus att det ju som jag nämnt tidigare varit otroligt stressigt på jobbet, vilket har gjort att jag inte haft så mycket energi över till något annat.

Och det andra jag haft att tänka på, det är våra framtidsplaner som jag tidigare faktiskt inte nämnt alls här på bloggen! Varför vet jag egentligen inte. Och de flesta av er som läser vet ju redan om det här men här kommer ändå den officiella blogg-annonseringen:

Framtidsplan 1: I januari flyttar jag och Richard från Bodö, för att få komma lite nämre våra kära familjer och våra vänner igen! Vi har ju bott här sedan maj förra året, och vi sa ju från början att vi skulle satsa på ca 2 år här upp i norr. Men nu dök det upp ett bra jobb som Richard gärna ville satsa på, så nu blir det inte riktigt 2 år! Man får ta sina chanser när de dyker upp. Så vart ska vi flytta då? Jo till Fredrikstad, i södra Norge. Mellan Strömstad och Oslo kan man säga! Ett par-tre timmar från Göteborg med tåg eller bil. Känns helt perfekt för oss just nu! Det ska bli så skönt att komma närmre alla vi saknat. Samtidigt känns det sorgligt att sluta på jobbet, jag kommer sakna alla mina goa kollegor.

Framtidsplan 2: I slutet av augusti nästa år blir det bröllop! Japp, vi ska gifta oss! Det här har jag inte helt fattat ännu, det känns så overkligt. Om allt går enligt planerna ska vi gifta oss på Öckerö. Det hela blir ett litet och enkelt bröllop - mysigt, personligt och romantiskt.

Så, som ni förstår är det mycket som snurrar i min hjärna nuförtiden! Dessutom ska min kära vän Elin och hennes Andreas få en liten bebis i april - något så fantastiskt! Jag är så glad att vi ska flytta lite närmre, så att jag kan få lära känna den lilla plutten helt från starten. För den som vill läsa mer om bebisen i magen har Elin och Andreas den här bloggen.

OK, nu ska jag se om inte Richard kan hjälpa mig att färga håret.
Ha en skön måndagskväll!

Höstmörker

Oj vad tiden har gått fort sedan jag skrev något sist här! Jag har mest jobbat, och det har varit en otroligt tuff period på jobbet nu som jag nämnt tidigare, så när jag inte har varit på jobbet har jag mest sovit och slappat. Nu verkar det ha lugnat sig något, och idag hade jag en riktigt bra dag på jobbet. Skönt det, för jag började känna mig riktigt desillusionerad och trött på livet som sjukhusanställd sjuksköterska.

Veckans norska ord: agurk = gurka. Jepp, ta sista bokstaven bara och lägg den först, så blir det norska!
Kom på det ordet när jag packade upp min hemlevererade låda med ekologisk frukt och grönsaker! Lyxigt värre, har fått fatt på ett företag här i Bodö där man har som ett abonnemang och får då alltså kört hem varje vecka eller varannan vecka. Fantastiskt fin kvalité! Och så ekologiskt odlat då alltså. Det är inte så lätt att få tag på i de vanliga mataffärerna här, och kvaliteten är ofta dålig. Kvaliteten är för övrigt ganska dålig även på "vanlig" frukt och grönt. Så det här är helt toppen!

Nu ska vi äta fruktsallad (utan agurk...) och titta på Lyxfällan. Ska rapportera mer en annan dag!
Ha en go kväll!

RSS 2.0