Snart midnattssol

Det är alltid lika roligt att titta in här och se vilka som läst den här gången! Tack för alla snälla kommentarer. Som svar på frågan om hur det går med norskan kan jag säga att jag kände viss framgång på det fältet idag! Behövde bara fråga ett par gånger. Det var lite värre förra veckan, inte blev det ju bättre av att jag var så trött av allt det nya! Ibland kändes det som att de lika gärna kunde pratat kinesiska.

Natt mellan torsdag och fredag jobbar jag min första natt någonsin...sänd en tanke till mig innan ni somnar! De arbetar tre-skift här, så kommer jobba ett par nätter då och då. Får hoppas att jag klarar att hålla mig vaken! Vad gäller att sova på dagen så är det ju ingen större skillnad mot att sova på natten, eftersom det är lika ljust här dygnet runt nu mer eller mindre. Solen går ner 00:17 och går upp igen 01:42 enligt dagens tidning. Det är väldigt fascinerande faktiskt! På något sätt är det lite svårt för kroppen att få det att gå ihop, att det faktiskt är mitt i natten trots att det är ljust ute.

Dax att sluta.
Kram på er!

20/5 Junkerfjellet + 28/5 Hunstadstoppen

Ja, vi fortsätter med vår rutin att gå på tur varje helg! Förra helgen gav vi oss upp på en mindre topp precis i närheten, vilket blev en ganska kort och behaglig tur. Det var väldigt trevlig utsikt (som alltid) från toppen och nervägen blev ett litet äventyr! Den sidan var nämligen rätt mycket brantare, och stigen rätt lerig...så det blev till att halvt om halvt klättra ner med hjälp av sega fjällbjörkar! Emellanåt såg vi uppbyggda hopp så backen används nog till galna människor på mountainbike alt. snowboard.

Igår fick vi en väldigt varm och solig tur ut till Hunstad! Vi gick österut längs med vattnet (Saltfjorden) ca en mil, och sedan inåt land. Då fick vi ta oss genom samhället Hunstad så då blev det lite asfaltsvandring och irrande i villaområden innan vi hittade rätt. Passade på att köpa en påse chips på en Statoil-mack för att göra det hela riktigt city-chickt... Sedan ut i vildmarken igen och uppför, uppför, uppför tills vi nådde Hunstadstoppen. Vilket mest är en stor ås. Däruppe drack vi iaf te (och åt chips) med fantastisk utsikt innan vi traskade hemåt, lagom solbrända på näsan!

Puss på fjellet

Puss p? fjellet

Utsikt från Junkerfjellet

Utsikt fr?n Junkerfjellet

17 mai

17 mai

Sykepleier Maria

Ja, här sitter jag på Café Kafka i centrala Bodö och författar lite för er att läsa. Så oerhört passande. Detta är ett väldigt trevligt ställe med gott kaffe och trådlöst nät! Än så länge har vi ju inget bredband hemma tyvärr. Eller tv eller telefon. Lite trist... Men vi har fått vår splajdans nya glänsande dator, och fick med oss några dvd:er fulla med Scrubs och Six Feet Under! Så vi klarar oss. Dessutom kom en dvd med posten från brorsan med ännu mera Scrubs. Thank you!

Annars har livet den här veckan mest kretsat kring bebisar. Har nu arbetat fyra dagar på Nyfödt intensiv seksjon på Nordlanssykehuset! Det är en liten avdelning med 10 platser. Här hamnar dels små, små för tidigt födda barn som behöver ligga i kuvös. Den minsta för tillfället föddes i vecka 27 och vägde lite över 700 gram när hon föddes. Dessutom finns vanliga "sängplatser" där det ligger bebisar som av någon anledning behöver övervakas. Det kan vara för att de hade en tuff förlossning, för att de inte verkade må så bra när de kom ut (andning, hudfärg, muskeltonus osv) eller för att de har ett medfött hjärtfel de opererats för. Den här veckan har jag fått lära mig en hel del medicinsk apparatur, samt få lära mig lite av rutinerna på avdelningen. Det är ju självfallet lite annorlunda att mäta blodtryck eller dela mediciner till en liten nyfödd jämfört med en vuxen!
Först på torsdag kommer den lilla patienten jag ska ta hand om åtminstone över sommaren. Hon föddes i höstas alldeles, alldeles för tidigt och behöver fortfarande en hel del sjukvård, framförallt på grund av att hennes lungor var så outvecklade när hon föddes. Det ska bli väldigt intressant!

Nu börjar det bli dags för oss att gå hemåt! Vi har långhelg nu, måndag är röd dag här i Norge. Så ser fram emot ett par lata dagar till nu, med en längra tur imorgon!

Ha de!

Rönviksfjellet

Keiservarden 3

Keiservarden 2

Keiservarden 2

Keiservarden

Keiservarden

17 mai

Ja, så var den här, Dagen D i alla norrmäns hjärta. Förberedelserna för denna dag har varit omfattande här i staden, och programmet för kommunen upptog ett helt uppslag i lokaltidningen. Som höjdpunkter i programmet kan nämnas barnehagetoget, skoletoget, borgertoget, bekransning av De falnes minnestein och salutt fra Nyholmen Skandse.


Jag måste pausa lite och ställa en fråga: vem kan, i en kommentar här, berätta varför den svenska nationaldagen firas den 6 juni? Utan fusk via Google, Wikipedia eller liknande! Jag har absolut ingen aning. Jag har däremot, via radio, tidningar och annat, knappt kunnat undvika att lära mig varför norrmännen firar sin den 17 maj. Någon gång på 1800-talet (nä, jag minns inte årtalet) blev Norge fritt från Danmark, och den 17 maj det året antogs den norska grundlagen. Tyvärr blev inte friheten så långvarig, då Sverige bara några månader senare vann Norge i ett slag någonstans! Sedan styrde den svenska kungen fram till 1905, då unionen upplöstes. Denna gång var friheten något längre, men under andra världskriget var Norge återigen ockuperat, denna gång av tyskarna. Detta fram till 8 maj 1945 då man återigen blev ett fritt land. Även den 8 maj firas, dock inte med riktigt samma pådrag som den 17:e. Allt detta med reservation mot felaktiga fakta!


Så åter till hur vi som emigrerade svenskar (japp, fick igår brev från svenska Skatteverket om avregistrering plus brev från norska likningskontoret med norskt personnummer!) upplevde denna festliga dag.
För det första var vi förmodligen de enda i hela stan med jeans - några finkläder har vi inte riktigt fått med oss utan vi fick göra vad vi kunde för att se lite finklädda ut åtminstone! De äkta Bodøværingarna däremot var traditionsenligt festklädda. I Norge lever ju kulturen med folkdräkter, eller bunader som de heter, på ett helt annat sätt och äger man en bunad så har man definitivt den på sig på 17 mai. Alltså har vi idag fått skåda extremt många oerhört vackra dräkter! Allt från de allra minsta som tultar runt i sina hättor och förkläden eller knätofsar, till de vuxna kvinnornas silverhantverk och männens rockar och hattar. Vad jag förstår får man ofta sin bunad när man konfirmeras, något som nästan alla 15-åringar gör här till skillnad från hemma. Konfirmationen är ett sätt att markera ett steg in i vuxenlivet och firas ordentligt.

Nåväl. Vi valde att titta på barnehagetoget och skoletoget, då vi fått dessa rekommenderade. Vad är då ett tog? Jo, det är en parad med orkestrar, drillflickor och en hel massa ungar och deras föräldrar. De har flaggor i händerna och ropar hurra. Varje stad och by i hela Norge har åtminstone ett tog! En kollega till Richard berättade när vi var på jobbepilsner hur hon och hennes man firade 17 mai i den lilla byn där de har sin hytte, och där gick hela byn i toget. Det var bara de två som tittade på.


På 17 mai ska man även äta pølse och glass, och gärna tårtbuffé. Vi nöjde oss med att Richard fick en korv, sen gick vi hem! För alltihopa var förvisso väldigt festligt, men hade man sett en liten bit av tåget hade man liksom gjort det sen.

17 mai innebär även slutet på russefeiringen. Detta är ett fenomen som jag inte riktigt förstått ännu, och de jag frågat har mest tittat lite konstigt på mig och undrat ?Har de ikke russ i Sverige da??. Russ är gymnasieelever som snart ska ta studenten. I russperioden, som är Valborg - 17 mai, går de klädda i röda eller blå snickarbyxor fulla med märken, ungefär som svenska högskoleoveraller. Sysselsättningen verkar bestå i att dricka öl, väsnas och hänga på stan. Russ i södra Norge brukar vad jag hört dra till Strömstad och bråka. Heidi, om du läser detta kanske du kan skriva en kommentar och förklara lite ytterligare!


Som avslutning på detta långa inlägg - Bodø sången!


?Farlig åpent la de byen

ut imot sørvest,

- allt hvad vær der brast av skyen

rammet her som best!

Slik som storm og hav i hundre

år vår by har slått,

kan det bare bent ut undre

oss - at den har stått!


Men så vet vi; ingen finner

slik et hjem på jord

som imellom disse tinder

og den blanke fjord!

Fra den stund vårt barneø ye

mø ter dette dikt,

slår det tempelbuer hø ye

om vår dåd och plikt.

Sten på sten vi bar och bygget

skjerm mot storm og hav,

arbeidsfred og flid betrygget,

vern om fedres grav;

vi har sett det gro så stille

som det led och skred,

vi har visst at kraftens kilde

er vår kjærlighet.

Og vi elsker denne byen

som har tatt seg frem

under allslags vær i skyen

til vårt starke hjem,

- til en fremtidsdag vel verdig

lys og sund og god,

- la den komme! Vi står ferdig

til å ta imot!?


Nyheter!

Som jag berättade tidigare fick jag ju i måndags besked om att jag fått jobbet på lungmedicin som jag sökte. Detta är numera gamla nyheter! I onsdags fick jag ytterligare ett telefonsamtal, och jag är nu erbjuden jobb på prematuravdelningen i ett specialteam kring en svårt sjuk 7-månaders bebis! Fantastiskt spännande, och en otrolig möjlighet att få erfarenhet av både barnsjukvård och intensivvård samt att få in en fot i den verksamheten. Enda nackdelen är att det till att börja med bara är över sommaren, men det lät på chefen där som att det alltid brukar gå att ordna så att man får stanna. Det känns definitivt som en chans värd att ta! Jag ska höra av mig till dem imorgon, och om inget oförutsett inträffar kommer jag att börja med upplärning av diverse medicintekniska apparater och annat redan nästa vecka! Wish me luck!


13/5 Keiservarden - Bestemorstua

Vår andra tur som Nordlandsbor gick till Keiservardens topp på 366 m.ö.h. Detta berg ligger nästan rakt norrut från där vi bor och är ett populärt utflyktsmål. Vi gick hemifrån mitt på dagen ungefär och letade oss med hjälp av karta och kompass på små stigar upp till toppen. Däruppe var utsikten magnifik kan man säga utan att överdriva! Långt västerut kunde vi ana de yttersta öarna på Lofoten. Vi satte oss mot en klippa i skydd från vinden och åt smaskig matsäck. Sedan gick vi vidare österut genom markerna, fram till ett ställe som heter Bestemorstua! Här finns spårcentral med elljusspår och annat. Själva stua är ett café där vi hoppades få lite våfflor, men det visade sig vara stängt under maj månad. Mellansäsong antar jag! Vi fikade resten av vår matsäck istället innan vi hittade en riktigt mysig stig mellan en annan topp (Junkerfjellet) och en stor sjö. Allt som allt tog turen ca 6 timmar och var runt 1,5 mil lång skulle jag tro. Inte långt om man betänker att Elin och Lotta m fl rände runt 21 km i Göteborg dagen innan på ett par timmar, men våra höjdmeter var något fler än deras och när vi kom hem var vi rätt slut i lår- och vadmuskler!

Det var hur som helst en fantastisk dag, och jag ska se om jag inte kan få upp lite bilder här. En visdom från dagen var att myten om norrmän som extrema vandrare definitivt stämmer! I den lokala turföreningens program finns en 7-toppstur, i texten beskrivs den som något ?alle i brukbar form kan vare med? på. Denna endagstur innehåller den topp vi klarade av under en dag, samt sex stycken till! Wow. Det kommer ta ett tag tills vi är i sådan form!

Rapport från Nordland

Nu ær det visst ett tag sen jag skrev hær, och huvudet bubblar av allt jag vill berætta. Måste først sæga stort tack før alla era roliga och hærliga kommentarer hær på bloggen, det værmer! Det var ju æven roligt att se att många av mina læsare verkar mycket mer vælbevandrade i det norska språket æn mig! Jag undrar hur det kommer sig? Jag tror inte jag kunde ett enda norskt ord innan vi flyttade hit! Nåvæl, nu går det allt lættare att førstå och jag gør mitt bæsta før att komma in i det ordentligt. Lyssnar på norsk radio, læser tidningar och køpte igår æven en norsk roman.

Først en glad nyhet: fick igår besked om att jag fått jobbet jag var på intervju før! Har ju gått och væntat på att de skulle ringa mig, istællet blev det Lukas som ringde och berættade att det dykt upp post från Nordlandssykehuset hemma i Kortedala! De hade visst skickat besked och kontrakt och hela baletten dit, trots att jag læmnat min Bodø-adress nær jag var dær. Nåvæl, det var underbart skønt att få besked! 4 juni børjar jag, så nu har jag några veckor ledigt till och kommer nog kunna njuta lite mer av dessa.

Bedrifter
Ja, några bedrifter vet jag inte om jag har att berætta om egentligen men ibland kænns det som en bedrift att lura ut hur saker och ting fungerar i det hær landet! Ibland skrattar vi gott åt allt ståhej.

Vi insåg ganska snart att det blir vældigt dyrt att ringa till mammor och pappor och syskon från våra svenska mobiler, så i førra veckan bestællde vi fast telefoni. Tyværr fick vi inte med oss telefonen hemifrån utan ræknar med att pappa &co tar med den upp i juni, och dærmed ville vi inte køpa en ny jættedyr telefon! Istællet besøktes en loppmarknad dær det inhandlades  två stycken mycket ålderdomliga bakelit-telefoner før 10 kr styck! Två då den tidigare ægaren inte kunde intyga att någon av dem fungerar... Det återstår att se och det verkar som om vi får vænta - vi måste tydligen få våra norska ID-nummer innan bestællningen på abonemanget kan børja gælla, och vem vet nær de tænker ramla ner i brevlådan?

Jag har skaffat mig lånekort på stadsbiblioteket, och dær lånat en bok om stickning. Boken ær från -86 och har riktigt skøna bilder på tuffa damer i tuffa koftor med breda axlar. Inførskaffade æven lite garn (alltså inte på biblioteket utan i garnaffæren) och stickar nu en stund varje dag, som en ækta hemmafru væl bør!

I fredags var vi på jobbepilsner, alltså after work, med några av Richards kollegor! Det var riktigt trevligt att få komma ut lite, och att få prata lite ordentligt med några ækta Bodø-bor. Ølpriserna var førvisso høga men inte så fasansfulla som førvæntat. Sen blev det en skøn kvællspromenad hem i solnedgången kring midnatt.

Betraktelser
Någon Snygg-Tryggve har vi inte hørt på radion ænnu, dæremot figurerar Idol-Tone flitigt i medierna då hon slæppte sitt andra album førra veckan. Hon kom tvåa i norska Idol før ett par år sedan och har sedan æven varit med i Skal vi danse - Let`s dance.

Vin och sprit køper man på Vinmonopolet - dyrt, dyrt, dyrt. Øl dæremot kan man køpa i vissa mataffærer, har ænnu inte listat ut vilka men det finns iaf på Coop. Dær verkar viss øl vara vældigt dyr (Corona kostar typ 27 kr/flaskan) men mer lokala brygder kostar mer som i Sverige.

Eurovision ær en stor sak i dette land men det missade vi helt eftersom vi inte har någon TV. Vi gick på bio istællet. Dock verkar det som att det svenska bidraget væckte viss uppmærksamhet, åtminstone hær i norr. Norge i allmænhet och Nordnorge i synnerhet ær ju fleecetrøjorna och ryggsæckarnas land, så The Arks utseende verkar ha væckt en del frågor. "Va konstiga de såg ut, de dær svenskarna! De hade ju gele i håret?!?" hørdes sægas. Gele i håret?? Det ær væl det minst konstiga med Ola Salo skulle jag sæga!


Norsk kultur
Nu andas hela landet førvæntan och længtan, då vi nærmar oss 17 mai. Øverallt diskuteras det och planeras hur man bæst firar denna stora dag. Jag måste sæga att jag ær imponerad øver hur det verkar gå till, det ær høgtidligt och glædjefullt och orsakerna till att man firar just denna dag och vad man har att vara glad och tacksam øver ær stændigt aktualiserade. Med dansk ockupation, svensk union och andra værldskriget i så færskt minne ær alla norrmæn tacksamma øver att få leva i ett fritt och demokratiskt land (och utan svensk inblandning i flaggan deras).
Jag återkommer med rapport då jag upplevt denna dag live!

Nu går tiden fort och jag måste avsluta, berættar mer en annan dag!

Kramar,
Maria

Veckans norsk-glosa: Frustrerte Fruer = Desperate Housewives


En vecka som Bodø-bo

Ja, idag ær det en vecka sen vi landade hær i stan och tænkte att jag skulle førsøka sætta ord på alla kænslor som flugit høgt och lågt! Kænsla heter før øvrigt følelse på norsk, vem kunde tro det?

Tiden har gått både fort och långsamt och det kænns væl snarare som att vi bott hær en månad. Mobilrækningen ser æven den ut ungefær som efter en månad... Ibland ær det fortfarande ganska svårt att førstå att vi verkligen ær hær nu, att det ær på riktigt och hænder just nu.

Vissa stunder kænns allt så alldeles underbart och jag ær så lycklig! Det ær så fantastiskt att bara få vara hær uppe, att ha den fantastiska naturen omkring sig, att kænna lugnet och ha tid till att utforska och uppleva. Det kænns spænnande att få børja på ett nytt jobb såsmåningom och att få læra sig prata norska.
Men ibland ær det ganska elændigt. Jag saknar familjen, mina vænner, alla glada kollegor på 304 och att få gå till jobbet. Det kænns krångligt med allt nytt och svårt att få ordning på alla praktiska detaljer. Och hemskt nervøst att børja på en ny avdelning dær jag inte kænner någon och kanske inte ens førstår vad de sæger...

Då gæller det att komma ihåg allt det roliga och se till att inte fastna i massa grubblerier! En sak ær sæker, man blir vældigt trøtt av alla nya intryck. Jag sover minst åtta timmar per natt, gærna nio, och ær ændå dødstrøtt på morgonen. Detta trots att det næstan ær midnattssol hær redan och ær ljust som mitt på dagen både nær vi går och lægger oss och nær vi går upp!

Det var allt før nu, allt gott och hælsningar från Bodø

Førsta helgen i Norge

Ja, så var det redan ett par dagar sen jag skrev senast och oj vad det kænns længe sedan! Mycket har hunnit hænda sedan dess och hær kommer en berættelse om lite av det.

Arbete
Richard arbetar sin tredje dag idag och trivs vældigt bra på jobbet. Psykiatrin i Norge verkar vara fantastiskt vælfungerande jæmført med i Sverige, hær finns gott om resurser och det verkar vara ett spænnande arbete de utfør.
Sjælv var jag ju på intervju på lungmedicin i torsdags och det verkade lovande. De skulle høra av sig sa de så får væl hoppas att de ringer nu i veckan! Så att man får besked. Annars ær det ganska skønt att passa på att leka hemmafru med allt vad det innebær. Kænner mig ganska mycket som turist fortfarande, traskar runt hær i centrum med karta och lær mig hitta!

Bo i Norge
I fredags var vi på Skatteverket och registrerade oss som inflyttade samt fyllde i ansøkan om skattekort. Så snart får vi brevlådan norska ID-nummer och besked om hur mycket skatt vi ska betala! Enligt ryktet har man skattelættnad de førsta åren man bor i Norge så vi ær rætt nyfikna på hur det blir!

Efter vi hade varit på Skatteverket traskade vi ner till hamnen, och dær køpte vi færska rækor direkt från fiskaren! Inte var det dyrt heller, 120 kr/kg før pinfærska rækor. Supergott!

Norskan kan vara ganska klurig emellanåt, men oftast går det bra! Har børjat slænga mig med lite "svorsk" också, bara man byter ut a i slutet av ord mot e så låter det ganska norskt! :)

I søndags hade vi tænkt handla lite, gå och kika på ny dator bland annat, men då visade det sig att i Norge ær allt, precis allt, stængt på søndagar! Æven det stora køpcentret (a la Backaplan) i nærheten av oss och mataffærer. Det går inte heller några bussar. Så nu vet vi det! Vi promenerade en svæng nere i hamnen i solskenet och det  var det fler som gjorde, så det ær tydligen sånt man gør på søndagar!

Gå på tur
I lørdags gick på vår førsta tur, upp på Rønviksfjellet! Dæruppe ser man hela stan, havet och fjællen runt omkring. Otroligt vackert! Vi satte dæruppe en bra stund och fikade lite. Sedan vandrade vi hemåt igen genom fjællbjørkskog och ljungbuskar. Nu ska jag førsøka få tag på en bra karta så att vi kan fortsætta utforska tur-lederna kring stan. Innan vi tar længre turer behøver vi inførskaffa lite prylar, som ett tælt till exempel!

Oj oj, klockan går. Dax att sluta før den hær gången!

Maria

Bagage-panik, fjælltoppar och silverfiskar

Hær kommer nu en førsta rapport från Bodø. Sitter vid en dator på turistkontoret, då vår dator før det førsta inte vill fungera och før det andra inte har någon internetuppkoppling ænnu! Hær føljer en liten betraktelse øver de senaste dagarna!

Dagen føre avresa
07-05-01
Hela detta flyttprojektet har varit noga planerat in i minsta detalj, med långa listor øver vad som bør gøras, kollas upp och packas ner. Dock hade vi helt missbedømt hur lång tid sjælva packningen skulle ta! Ungefær kl 20 på tisdagskvællen satte vi igång med att packa ner alla de saker och klæder som vi tænkt ta med oss. Vi hade varsin stor ryggsæck, en stor resvæska och varsin handbagagevæska. Ungefær 15 minuter senare insåg vi att allt vi hade planerat att ta med oss varken skulle få plats eller væga tillræckligt lite! Sedan føljde några timmar av hysteriskt arbete. Packa om, prioritera, væga, packa om...till slut visste vi inte vad vi hade med oss och vad som blivit instuvat i klædkammaren! Vi bet till slut i det sura æpplet och insåg att vi skulle bli tvungna att betala før en del øvervikt. Vi røjde upp det sista i lægenheten och somnade till sist, ungefær tre timmar innan det var dags att gå upp igen...

Dagen D
07-05-02
Kl 7.30 skulle bussen mot Oslo avgå från Nisse-terminalen. Kl 6.30 prick lastades en hel massa bagage in i sværførældrarnas bil och så var vi på væg! En hel del tankar snurrade under denna den førsta delen på vår færd. Skulle vi till exempel få høra Snygg-Tryggve på radion i Norge istællet før Snygg-Erik?
Efter en angenæm buss-resa med någon timmes vælbehøvd sømn klev vi av mitt i centrala Oslo. Nu gællde det att snabbt komma ut till Gardemoen då vi bara hade ca 90 minuter føre take-off. Vi tog en taxi. Det kostade ca 800 NOK...no more comments. Vi hoppas på att Richards jobb står før kalaset!
Væl framme på Gardemoen checkade vi in och var beredda på att hala upp plånboken igen før att betala vår ganska rejæla øvervikt men det næmndes icke ett ord om detta utan vi knallade utan vidare incidenter ombord på planet!
Efter 90 minuters flygning øver snøtæckta fjæll landade vi i ett soligt Bodø, med tussilagos i vægrenen. Ytterligare en taxiresa senare befann vi oss i vårt nya hem!

Bodø
Vår lægenhet ligger en liten bit utanfør staden, precis vid det psykiatriska sjukhuset dær Richard nu jobbar. Vi har en bondgård utanfør fønstret, men ændå inte mer æn 20 minuters promenad till centrum. Från balkongen ser man fjælltoppar som førsvinner in i molnen.
Standarden på lægenheten ær kanske inte den bæsta, den påminner mycket om en fjællstuga før er som varit i en sådan någongång. Den ær dock vælutrustad och hel och ren, førutom en silverfiskgravplats i køket. Den ær nu undanrøjd och vi hoppas på att vi slipper nya besøk!

Vi har hunnit bekanta oss lite grann med priserna i Norge, och blivit positivt øverraskade. Vi åt ute førsta kvællen før lite drygt 100 NOK per person och i matafærren ser priserna ut ungefær som hemma. Vissa saker ær dyrare och andra billigare. Till exempel kan man køpa førska rækor før 25 kr/kg :)

Havet ær næra och vi tog oss en løptur igår kvæll ner till vattnet. Oerhørt vackert! Bodø har en del krigshistoria, och vi sprang på skyttegravar från andra værldskriget vid flera tillfællen under løprundan. Æn idag finns hær en stor flygbas.

Vårt nærmsta "fjæll", Rønviksfjællet, ær knappt 200 m.ø.h och har en utsiktsplats på toppen. Det ær vårt mål før lørdagens utflykt!

Allt gott hær alltså, intrycken ær många och jag får følja upp framøver med fler rapporter!

Maria

RSS 2.0