Bagage-panik, fjælltoppar och silverfiskar

Hær kommer nu en førsta rapport från Bodø. Sitter vid en dator på turistkontoret, då vår dator før det førsta inte vill fungera och før det andra inte har någon internetuppkoppling ænnu! Hær føljer en liten betraktelse øver de senaste dagarna!

Dagen føre avresa
07-05-01
Hela detta flyttprojektet har varit noga planerat in i minsta detalj, med långa listor øver vad som bør gøras, kollas upp och packas ner. Dock hade vi helt missbedømt hur lång tid sjælva packningen skulle ta! Ungefær kl 20 på tisdagskvællen satte vi igång med att packa ner alla de saker och klæder som vi tænkt ta med oss. Vi hade varsin stor ryggsæck, en stor resvæska och varsin handbagagevæska. Ungefær 15 minuter senare insåg vi att allt vi hade planerat att ta med oss varken skulle få plats eller væga tillræckligt lite! Sedan føljde några timmar av hysteriskt arbete. Packa om, prioritera, væga, packa om...till slut visste vi inte vad vi hade med oss och vad som blivit instuvat i klædkammaren! Vi bet till slut i det sura æpplet och insåg att vi skulle bli tvungna att betala før en del øvervikt. Vi røjde upp det sista i lægenheten och somnade till sist, ungefær tre timmar innan det var dags att gå upp igen...

Dagen D
07-05-02
Kl 7.30 skulle bussen mot Oslo avgå från Nisse-terminalen. Kl 6.30 prick lastades en hel massa bagage in i sværførældrarnas bil och så var vi på væg! En hel del tankar snurrade under denna den førsta delen på vår færd. Skulle vi till exempel få høra Snygg-Tryggve på radion i Norge istællet før Snygg-Erik?
Efter en angenæm buss-resa med någon timmes vælbehøvd sømn klev vi av mitt i centrala Oslo. Nu gællde det att snabbt komma ut till Gardemoen då vi bara hade ca 90 minuter føre take-off. Vi tog en taxi. Det kostade ca 800 NOK...no more comments. Vi hoppas på att Richards jobb står før kalaset!
Væl framme på Gardemoen checkade vi in och var beredda på att hala upp plånboken igen før att betala vår ganska rejæla øvervikt men det næmndes icke ett ord om detta utan vi knallade utan vidare incidenter ombord på planet!
Efter 90 minuters flygning øver snøtæckta fjæll landade vi i ett soligt Bodø, med tussilagos i vægrenen. Ytterligare en taxiresa senare befann vi oss i vårt nya hem!

Bodø
Vår lægenhet ligger en liten bit utanfør staden, precis vid det psykiatriska sjukhuset dær Richard nu jobbar. Vi har en bondgård utanfør fønstret, men ændå inte mer æn 20 minuters promenad till centrum. Från balkongen ser man fjælltoppar som førsvinner in i molnen.
Standarden på lægenheten ær kanske inte den bæsta, den påminner mycket om en fjællstuga før er som varit i en sådan någongång. Den ær dock vælutrustad och hel och ren, førutom en silverfiskgravplats i køket. Den ær nu undanrøjd och vi hoppas på att vi slipper nya besøk!

Vi har hunnit bekanta oss lite grann med priserna i Norge, och blivit positivt øverraskade. Vi åt ute førsta kvællen før lite drygt 100 NOK per person och i matafærren ser priserna ut ungefær som hemma. Vissa saker ær dyrare och andra billigare. Till exempel kan man køpa førska rækor før 25 kr/kg :)

Havet ær næra och vi tog oss en løptur igår kvæll ner till vattnet. Oerhørt vackert! Bodø har en del krigshistoria, och vi sprang på skyttegravar från andra værldskriget vid flera tillfællen under løprundan. Æn idag finns hær en stor flygbas.

Vårt nærmsta "fjæll", Rønviksfjællet, ær knappt 200 m.ø.h och har en utsiktsplats på toppen. Det ær vårt mål før lørdagens utflykt!

Allt gott hær alltså, intrycken ær många och jag får følja upp framøver med fler rapporter!

Maria

Kommentarer
Postat av: Niels

Åh vad jag är glad för er skull! Kan man komma på besök någon gång i framtiden?

Postat av: Elin

Låter ju jättehärligt! :) Skönt att nu är i lite ordning och har hittat ert hem! Fick ni med er det viktigaste då i packningsyran?? :)
Kommer gärna upp på en sådan löprunda, och för att få träffa er då såklart!!

KRAM ELI

2007-05-04 @ 16:45:41
URL: http://elinapelina.blogg.se
Postat av: Emma Tolf

oj jag är imponerad över hur stabila ni verkar vara trots att ni gett er in på ett rejält äventyr!!Jag vet bara hur USELT jag mådde mentalt när jag flyttade inom sverige....det låter helt otroligt vackert hos er och det är inte utan att jag längtar till typ ett torp i värmland igen. Bara att SE natur är ju läkande alltså. Ser fram emot att läsa mer. Kram

2007-05-04 @ 17:16:39
Postat av: Heidi

Hejhej..
Hur går med att förstå nord norska då? det fattar jag inget av, haha...! Hoppas ni har det bra och att ni kommertrivas där uppe...!Kram

2007-05-04 @ 21:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0