Ett halvår i Bodø

Nu, eller rättare sagt i fredags, har vi varit i Bodø i ett helt halvår! Och vilket halvår sen. Så otroligt intensivt, så fullt av intryck och upplevelser, framgångar och motgångar.

De första veckorna, då vi lärde oss hitta i byn och varken hade cyklar eller bil utan gick överallt. Vi krånglade med flyttregistrering, norska personnummer och bankkonton. Richard började vänja sig vid att kalla sig psykolog och jag var på två anställningsintervjuer, varav den ena gav mig mitt drömjobb helt utan att jag ens sökt det.

Sedan en period av intensivt arbete, med mycket nytt för oss båda med jobb, språk och allt annt med för den delen. Vi sov nästan 12 timmar om dygnet trots att det var ljust dygnet runt. Större delen av vår vakna fritid gick åt till att jaga ny lägenhet, och förstås åt att upptäcka fjällen och naturen i närområdet. Vi åkte på en weekendresa till Riksgränsen och hade familjebesök.

Så äntligen flytt till ny lägenhet! Allt, precis allt, skulle införskaffas: kylskåp, tvättmaskin, säng, köksgeråd... och varken telefon eller tv-antenn fanns indraget. Vi fick besök av både familj och vänner, och det var så gott! Klurigt med bara halvt möblerat lägenhet, men vi fick visa vår nya hemstad och vårt nya liv!

Vi begav oss på tågresa genom hela Norge och fick ett par intensiva veckor med familj och vänner i väst-Sverige innan vi packade vår skruttmobil full med möbler och tillhörigheter och körde norrut i ganska många timmar! Så kom en ganska tung period, då vi inte visste när vi skulle få träffa familj och vänner igen och mitt vikariat hängde löst i besparingstider på sjukhuset.

Med lite säkrare tillvaro (dvs förlängt vik och ledigt över jul...) började bitarna falla på plats. Vi tog till vara på hösten så mycket som gick med fjällturer och utflykter trots regn och blåst, bland annat med en weekendtur till Lofoten. Vi fick ordning på lägenheten och började trivas allt bättre! Ett besök av mamma lyste upp i höstrusket och bredband/fast telefoni gjorde susen för humöret!

Och nu är vintern plötsligt här, med snö, kyla, blå himmel och blått hav. Vi får väl se om det varar eller om vi är tillbaka till 10 plusgrader och regn strax, men det är så vackert!

Så, allt gott till alla er!
Kramar Maria

Kommentarer
Postat av: Elin

Mycket har hänt på kort tid! Det är ett äventyr för er!! Nu är det äntligen helg, och det är konstigt hur fredagen alltid kommer precis lagom! :) Ska faktiskt jobba imorrn, 3,5 timme för det är Öppet Hus på skolan, men får en arbetsdag ledigt för det så det är det värt! Alla som står i kö till skolan är inbjudna för att kika hur det är! Vår uppgift består ju mest i att vara snygga och trevlga, vilket vi alltid är så det blir en bra dag!! ;) Kram kram

2007-11-16 @ 19:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0