Fotboll mm

Dagens drama: EM-kval! Både Norge och Sverige ska som bekant idag göra vad de kan för att få spela EM nästa sommar, men måste även ställa hoppet till andra nationer. Sverige ska möta Lettland, som borde vara ett lätt land (my God that´s funny...) men vi har sett det förut och tar inget för givet. Dock ska även Spanien bli slagna av Nord-Irland hemma för att svenskarna inte ska få vara med och leka nästa år. Vi får väl se, inget är som bekant säkert förrän det är klart!
Norge hänger lite mer löst. Först måste de slå Malta, vilket rent teoretiskt borde gå som en dans (citat från Aftenposten: Nasjonen er nummer 137 på FIFA-rankigen , og har fattige tre seire på 81 EM-kvalifiseringskamper gjennom tidene.). Men, Turkiet har ett poäng mer än Norge och det blir alltså de som går vidare oavsett hur Norge klarar sig mot Malta - såvida de inte förlorar mot Bosnien ikväll. Förvirrande? Japp, men det hela kommer vara klart som korvspad när kvällen är slut!
En liten lokalpatriotisk kommentar till i detta helt oväntade blogginlägg om fotboll (!?): i förra veckan jublade hela byn när Bodø/Glimt kvalade sig upp till eliteserien! Wohoo! Well done.

Annat i norska medier: fyra kommuner här i Nordland har placerat 450 miljoner av kommunernas framtida intäkter i amerikanska högrisk värdepapper. De riskerar nu förlora ca 900 miljoner. Fast vad vet jag, kanske är det inte så intressant för svenskar i Sverige. Men det faktum att det finns en kommun i Norge som heter Hattfjelldal kanske kan underhålla en eller annan? :) Jag undrar om det bor hattifnattar där (uppenbarligen inte särskilt ekonomiskt smarta hattifnattar isåfall).

Well, nu har jag babblat nog! Trevlig fotbollskväll till er alla!

Kommentarer
Postat av: Elin

Hehe, skulle vilja träffa Hattifnattar så kanske ska dra dit? Kan ju säkert lura av dem lite pengar också! ;)

vet ju hur det gick för Sverige i matchen, men hur gick det egentligen för Norge?

2007-11-22 @ 17:32:40
URL: http://elinapelina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0