Börja om från början, börja om på nytt

Två jobbnätter är avklarade och det är helg! Så otroligt skönt. Igår eftermiddag var det en hel del som stod på schemat, vi har ett nytt projekt att pyssla med nämligen. Ett projekt vi helst hade kunnat vara utan. Lägenheten vi bor i hyr vi privat, det är så det fungerar här - här finns inga stora kommunala bostadsbolag eller större fastighetsägande företag som jobbar med att hyra ut lägenheter utan de hyreslägenheter som finns är bostadsrätter eller separat ägda lägenheter (selveier) som enskilda individer hyr ut.

Och nu ska vår hyresvärd sälja sin lägenhet. Eller, så som marknaden ser ut här i byn är väl försöka sälja lägenheten mer korrekt uttryckt. Men vi har inte så stor lust att sitta och vänta på att bli uppsagda för att hon rätt vad det är har fått sålt den. Så, nu är vi tillbaka i lägenhets-jakt-svängen. Att vi börjar om från början är väl inte helt sant, vi är inte tomhänta som vi var sist utan har vårt bohag som det bara är att flytta med till en eventuell lägenhet. Men egentligen har vi ju inte alls någon lust att flytta! Vi tycker så mycket om själva lägenheten, och den ligger så bra med nära till både sjukhusen och centrum. Jag fick ont i magen när vi först fick beskedet. Men, det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.

Igår var vår hyresvärd här med mäklare och takstman (som värderar lägenheten), och nästa vecka kommer det en fotograf. Gäller att ha det snyggt och stiligt här hemma alltså. Och så blir det ju helt klart rätt intressant att se sitt hem i bostadsbilagan och i mäklarskyltfönstren.

Igår var vi även och såg på en lägenhet! Här gäller det att ligga i förstår ni. Ska ju inte sticka under stol med att det skulle kännas rätt bra om vi sa upp oss innan vår hyresvärd säger upp oss...nejnej, jag är inte bitter, inte bitter alls! OK, tillbaka till lägenheten. Det var en trea, en bit västerut, fortfarande centralt och kanske 15 minuters promenad från mitt jobb. Så just nu väntar vi spänt på att få höra från de som hyr ut den! Det var många som hade varit och sett på den, så vi är inställda på att få fortsätta leta. Men hoppas kan man ju!

Så det var de stora nyheterna den här veckan. Nu ska vi ha en riktigt skön helg, med löpning, god mat och kanske en skidtur? Vi får se! Våren är här, och den är en spännande kombination av tussilago, solsken, dagsljus till kl 22 och snö i markerna.

Kommentarer
Postat av: Elin

Ja Mapmyrun är bra och jag hoppas den ska funka i Bodö. Vissa kartor kan man inte zooma in så långt på när det gäller mindre orter, men den verkar funka även på dessa platser i världen! Ajdå, jobbigt med lägenheten - hoppas att ni får den andra ni tittade på men det är ju segt att flytta! Vad kostar lägenheten ni bor i nu? Inte sugna på att köpa den? =) Nu ska jag ner o se om tävttstugan e ledig.... har lite träningskläder som skulle behöva få sig en omgång, kan inte fatta hur det kan bli så mkt svettiga, äckliga kläder på en vecka =)

2008-04-11 @ 16:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0