En fantastisk resa

Ja hur ska man egentligen beskriva den här helgen med alla upplevelser? Ska göra så gott jag kan!

Torsdag 19/6
Vi promenerade bort till flygplatsen och mötte Elin och Andreas - åh det var kul att se dem igen! Jag hade köpt räkor nere på kajen på eftermiddagen, och solen sken, så vi packade godsakerna i kylväskan och gick ned till stranden i Breivika! Där satte vi oss på klipporna med utsikt över havet och njöt av räkor och vin.

Fredag 20/6
Richard spenderade förmiddagen på jobbet med att avsluta saker inför semestern. Jag, Elin och Andreas tog en lugn morgon här hemma och ordnade sedan det sista inför resan. När Richard kommit hem åt vi lunch, packade in oss i bilen och så var vi på väg!
Vi körde norrut, med en matpaus i metropolen Ballangen, förbi Narvik, och till slut, efter ganska många timmars körning, in i Tromsö! Vi hittade "vår" lägenhet, hyrd av en privatperson, som visade sig innehålla ett myller av diverse antikviteter (lampor med statyer och liknande), personliga saker som foton och allt möjligt - smaken är ju som bekant som baken men det kändes lite märkligt att liksom bo hemma hos någon man inte känner! Men, vi hade två sovrum, ett badrum med jacuzzi, trådlöst nät och ett ordentligt kök så egentligen var det hela perfekt!

Lördag 21/6
Efter frukost tog vi bilen till linbanan i Tromsö, kallad fjellheisen! Den går upp på ett fjäll, och så ser man hela byn, fjordarna och fjällen däruppifrån. Väldigt trevligt! Grabbarna fick kasta lite snöboll också!
Tillbaka inne i Tromsö centrum åt vi god lunch på en resturang nere vid hamnen. Mätta och belåtna besökte vi Polaria, där vi såg en helt fantastisk panoramafilm om Svalbard. Fåglar, isbjörnar, otrolig natur! Blev sugen på att åka dit. På Polaria finns även sälar, torskar, kamchatkakrabbor och annat spännande som simmade runt i sina akvarier så vi kikade så klart på dem också.
"Hemma" igen var det dags att börja ladda upp för loppet, med vila, pastamiddag och lite mer vila. Som ni kanske läst i inlägget jag skrev då var jag ganska nervös!
Lite före kl 22 gick jag, Elin och Andreas ner till centrum. Där blev det lite uppvärmning, och 22.30 gick startskottet! Jag var superladdad! Det var lite mulet, men det regnade inte och midnattssolen sken på fjällen på andra sidan fjorden.
Elin gjorde sin bästa halvmara någonsin, fantastiskt bra jobbat, och jag gjorde ju också min bästa någonsin eftersom det var min första... :) Andreas hade satsat på att vila sig iform så det tog lite längre tid för honom men han tog sig runt han med. Känslan när jag sprang de sista hundra meterna fram till mål kommer jag aldrig att glömma, alla människor,  Elin och Richard som klappade och hejade på... Sent på natten kom vi tillbaka till lägenheten, fick i oss lite kvällsmat, duschade och kraschade i säng!

Söndag 22/6
Det var fyra ordentligt trötta vänner som kravlade sig ur sängen på söndagsmorgonen. Vi åt frukost och packade ihop oss, och körde söderut. Vi körde några timmar på samma väg som vi körde på fredagen, men en bit före Narvik svängde vi västerut - mot Lofoten! Resten av dagen spenderades med att säga "Åååå!!", "Kolla!!!" och "Va fiiiint" medans vi tog oss från "hälen" på Lofoten till "tån". För Lofoten är helt otroligt fantastiskt. Nu hade vi en färje-tid att passa så vi fick stå på litegrann, annars hade man kunnat ta ungefär hur lång tid som helst på sig att köra den sträckan. Men vi tog oss iallafall tid till att stanna och fotografera, äta, sträcka på benen och faktiskt bada! Nä, denna gången var det inte Richard som kastade sig i kalla Atlanten utan Andreas. Impade var vi!
Lofoten går egentligen inte att beskriva. Gröna berg, spetsiga berg, fjordar, fantastiska stränder... Jag ska lägga upp bilder så småningom!

OK, nästan helt ute på tippen ligger Moskenes, och därifrån går det bilfärja hit till Bodö. Vi hade efter tips från Rune köpt biljetter till färjan på förhand och det var tur, för filerna var redan smäckfulla när vi kom. Nice att kunna glida in i "Reserverat"-filen. Vi kom precis i tid, 45 minuter innan båten skulle gå som det stod i informationen. Det visade sig vara helt meningslöst, eftersom färjan var sen från Bodö. Men men. En timme sena lämnade vi den lilla hamnen i Moskenes.
Sedan fick vi en nästan fyra timmar lång makalöst vacker resa till Bodö med lugnt hav, klarblå himmel och strålande midnattssol! Från båten såg vi ögrupperna Väröy och Röst, och den vackra Nordlandskusten. Om vi tittade neråt istället såg vi massor av sill-stim! Det såg ut som runda stora fläckar som kom drivande i vattnet, och när de kom närmre så såg man att det var massor av fisk, precis vid ytan. De blev nog jagade av sej eller liknande, och höll ihop för att komma undan. Har sett något sånt i en dokumentär en gång, riktigt häftigt!

01.30 körde vi av färjan i Bodö och körde den lilla biten hem. Det var skönt att komma i säng!

Som sagt, vilken helg! Vi har haft så roligt, och sett så mycket.
Nu ska vi snart sova, och imorgon bär det av i bilen igen. Denna gången söderut, mot Sverige!
Sommarhälsningar från mig!

Kommentarer
Postat av: Andreas

Det var grymt!!

Lofoten rocks!

2008-06-26 @ 23:07:30
Postat av: Anonym

Finemang var det! =) Bilder finns på min blogg, och berättelsen här... bra samarbete! =)



Snart ses vi igen.... lördag - inte långt kvar!! =)

2008-07-02 @ 21:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0