Bambi på skidor

Ja, i onsdags hände det! Äntligen! Vi grabbade plånböckerna (det var inte någon slump att det var löningsdag nej...) och tog en runda till byns sportbutiker. Till slut kom vi hem med längdskidor, stavar och pjäxor (heter det pjäxor när det är till längskidor?)! Dessutom införskaffades ett riktigt bra tält (som var en tidig födelsedagspresent till oss från Richards familj, stort tack till er!) och ett Trangia-kök (som var en tidig födelsedagspresent till oss från ena halvan av min familj, stort tack till er!).

Så på lördagsmorgonen när vi vaknade tidigt på morgonen av att solljuset smet in vid sidan av vår svarta rullgardin insåg vi att det var dags att ta tjuren vid hornen och inviga de där skidorna! Ingen av oss har åkt längdskidor sedan hm, typ mellanstadiet, men jag har åkt en hel del slalom vilket visade sig vara till stor hjälp.
Vi körde ett par mil österut på mindre och mindre vägar, och hittade till slut den parkering vi tittat ut på kartan. Underlaget på parkeringen var is värdig Skandinavium precis före en Frölunda-match. Det var dessutom gott om parkerade bilar att glida in i..nåväl, vi lyckades parkera och packa ut våra saker utan att slå ihjäl oss eller skrapa vare sig vår eller någon annan bil!

Uppe vid spåren fick vi på oss skidorna och susade bort genom skogen! Eller vänta nu. Så var det ju inte. Vi vinglade, ramlade och halkade oss fram. Och såg verkligen ut som Bambi! Men så småningom fick vi faktiskt ganska så bra kläm på hur man gör! Vi hade även med oss vårt nya tält för att kunna packa ut det ordentligt och få lite pejling på hur man sätter upp det. Så sen fick vi oss en skön stund i solen, med apelsin, mjölkchoklad och faktiskt sällskap av ett gäng örnar som flög förbi högt ovanför oss!

Sen skulle vi ju ut från den där parkeringen också då...jag vet inte om ni förstår hur halt det faktikst var, men om jag säger att man inte kunde gå runt bilen utan att hålla i sig förstår ni kanske! Det var alltså inte så enkelt som att knuffa på bilen eftersom man inte fick något fotfäste. Som tur var har vi alltid en säck grus i bilen, så det strödde vi ut, och så fick vi hjälp av en äldre man som jag var rädd skulle ramla och bryta höftleden men han var förmodligen i lika bra form som oss och betydligt mer erfaren av fjäll, snö och is...till exempel hade han inte kört ut till skidspåren med en 20 år gammal bakhjulsdriven Skruttmobil, utan en ganska ny fyrhjulsdriven tung SUV...

Nu till helgen är det tänkt att vi verkligen ska få åkt skidor. Vi har tänkt oss att starta med en heldagstur, och sedan eventuellt även få till en tur med övernattning. Detta beror förstås på hur vädret blir, vi har bra utrustning men den är inte anpassad för extrem kyla. Så vi får se!
Påsken är den stora friluftshelgen här i Norge, kanske framförallt här i norr eftersom det är nu man börjar få tillräckligt med ljus igen för att kunna vara ute. Alla ska ut, med skidor, ryggsäckar, hundar och ungar! Än så länge ser det ut som att vädret ska bli bra, så vi hoppas på det!

Nu ska jag åka iväg och handla.
En riktigt trevlig fortsättning på måndagen önskar jag!

PS. Fortsättningen på berättelsen om min semester är inte bortglömd, utan kommer om inte allt för lång tid :)

Kommentarer
Postat av: Elin

Varför är det inga bilder upplagda från denna tur??? =) Låter som ett riktigt roligt äventyr! =) Hoppas att påskvädret blir kalajs så att ni kan komma ut igen!! Kram kram

2008-03-18 @ 18:16:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0