Glad Påsk!

Påsk, hela fem (5) dagar ledigt, tillsammans! Tänk vad man har det bra ändå. Tid att koppla av, tid att umgås, tid att laga god mat, tid att sova middag, tid att sträck-se riktigt bra TV-serier och tid att vara ute i Vår Herres vackra natur! Här kommer en liten berättelse i ord och bild om vår påskeferie!

Skärtorsdag
Vi vaknade till strålande solsken och efter både vanlig frukost och second breakfast packades ryggsäcken och skidorna in i bilen! Just det, så grym är vår kära Skruttmobil att vi utan problem kan packa två par längdskidor med stavar inne i bilen! Nåväl, vi körde österut några mil tills vi nådde Valnesfjord som är ett populärt utflyktsmål på grund den vackra och flacka skidterrängen. Det strålande vädret och påskeferien i kombination med att det som sagt är ett populärt utflyktsmål gjorde att spåren stort sett kryllade av pensionärer, mammor, pappor, lite större barn och lite mindre barn som alla käckt stakade fram (utom de minsta barnen som åkte pulka bakom mamma eller pappa). Dock alla åt samma håll - mot parkeringen - eftersom vi som vanligt kom iväg ut när alla andra var på väg hem!
Vi följde spåren ett tag, aningen stressade av allt folk, och svängde sedan av helt slumpmässigt och åkte på måfå en stund tills vi hittade en fin plats att pausa på. Det nyinköpta Trangia-köket packades ut och snart stektes det pannkakor för fullt! Kära sambon hade nämligen snott ihop sin välkända smaskiga pannkakssmet hemma och tagit med sig i en flaska. Behöver jag säga att att nystekta pannkakor med solen i ansiktet och en makalös utsikt smakar ganska bra?
Vi fick även till att "koka snö" till en kopp kaffe var. Att koka snö är en fin förkortning på att smälta snö och koka upp det vattnet.... Sen hade solen försvunnit ner bakom fjällen och då blev det väldigt, väldigt kallt! Ca 15 minusgrader tippar jag på. Så vi packade snabbt ihop våra prylar och skidade tillbaka till bilen. Sen fick vi en vacker biltur tillbaka till Bodö med solnedgång bakom fjällen och över fjorden!



De här bilderna är från bilresan hem:



Långfredag
På fredagen bestämde vi oss för att hålla oss borta från överbefolkade skidspår och tittade på kartan för att hitta en platt, vacker och hyfsat öde plats för oss att åka skidor på! Helst ville vi kunna elda lite, och det går faktiskt inte när det är ett par meter snö som det var ute vid Valnesfjord! Om man inte vill gräva en hel massa då vill säga.
Valet föll på Straumøya, väster om Saltstraumen och söder om Bodö rakt över fjorden. Det är en långsmal ö med ett par mindre naturreservat.
Vi parkerade bilen, knäppte på oss skidorna och letade oss ner mot vattnet! På ett ställe fick vi ta av oss skidorna och pulsa i snön en bit, men annars var det riktigt härligt att åka i lugn och ro! Nere vid vattnet hittade vi ett fint ställe att stanna på och gjorde upp en riktigt härlig brasa! Fick fyr på den helt utan tidningspapper - men så bestod den också till största delen av torr fin ved som vi haft med oss hemifrån...



Påskafton
På självaste påskaftonen tog vi bilen norrut någon mil till kustfortet där vi varit ett par gånger tidigare. Det är en halvö man kan promenera runt, med strålande utsikt och gamla bunkers från 2:a världskriget här och där. Vi hittade bland annat videkissar - våren är faktiskt på väg!
Efter promenaden blev det påsklunch hemma, och en lugn skön kväll med bland annat kladdkake-bakning...



Påskdagen - Annandag påsk
Ja vad har vi gjort de här dagarna egentligen? Inte så mycket, njutit av att vara lediga! Fått lite ordning här hemma, beställt lite prylar och kläder på nätet, sovit en hel del... Och så sett på 30 Rock då förstås! Under påskhelgen har vi lyckats klämma hela säsong 1 och de avsnitt som finns av säsong 2. Detta är en helt underbar tv-serie som måste ses! Hysteriskt roligt och väldigt beroendeframkallande.

Jaja, imorgon är det dags att gå till jobbet igen och jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är kul eller jobbigt eller helt enkelt helt OK. Så jag försöker att inte tänka så mycket på det utan se till att ha en skön ledig kväll! Det tycker jag du med ska!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0