Harry-tur

It´s all a part of the complete norwegian experience.

När helgen närmar sig, tittar tusentals Østfold-ingar på två saker: väderleksrapporten och kronkursen. Inför helgen som  just gick talade bägge källor sitt klara språk, meterologerna varslade om dåligt väder och samtliga dagstidningar hade rubriker om hur svenska kronan är billigare än på många år. Bara en sak att göra - styra bilen söderut över gränsen och fylla den med kläder, mat, alkohol och bensin! Detta anses av många egentligen var ganska så Harry (ja, ordet "Harry" går väl närmast att översätta med "svennigt") men vad är väl det att bry sig om, i dessa finanskristider! Här finns pengar att spara!

Så, för att känna oss riktigt norska, och för att spara ett gäng kronor, körde vi till Strömstad i lördags förmiddag! Där fick Silverpilen klämma in sig bland andra norska bilar på Systemets parkering, medan vi fyllde kvoten (och lite till) med öl och vin. Sedan körde vi in till centrum och fick oss smaskig lunch innan vi shoppade lite kläder! Jag köpte bland annat en kalas-snygg klänning att ha på min sysslings bröllop, den var på halva priset visade det sig när jag skulle betala så det blev en riktigt bra affär!

Så körde vi norrut igen med ett stopp på de stora gränshandeltemplen vid Svinesund. Där tankade vi, storhandlade mat och fick oss en svensk pizza innan vi körde hemåt i snöovädret!

Ja, så har ännu en helg passerat i rasande tempo och det är måndag igen.
Önskar alla en riktigt bra start på veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0